Alle vestigingen van dbieb zijn t/m dinsdag 25 mei gesloten. Voor vragen over onze dienstverlening tijdens de sluiting verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

Makkelijk lezen

Voor kinderen die niet zo van lezen houden of er moeite mee hebben. Leuke informatieve boeken en leesboeken voor extra leesplezier.

Passend lezen

Lezen kan altijd! Dus ook als je blind, slechtziend of dyslectisch bent. Voor iedereen met een leesbeperking een passende oplossing.

Makkie

Makkie helpt je de Makkelijk Lezen boeken te herkennen.

Het Makkelijk Lezen Plein

Vind je (klein)kind lezen niet zo eenvoudig? Kom dan eens naar het Makkelijk Lezen Plein (MLP) in de bibliotheek. Kinderen kunnen hier zelfstandig een keuze maken uit aantrekkelijke lees- en luisterboeken, materialen voor werkstukken/spreekbeurten en dvd’s. Ook vind je er als (groot)ouder/verzorger informatie over hoe je jouw kind verder kunt helpen.

Het MLP helpt kinderen weer leesplezier te krijgen. In al onze vestigingen is een Makkelijk Lezen Plein (of in ieder geval de MLP-collectie) aanwezig!

Bekijk de video

Waarom is het Makkelijk Lezen Plein zo'n fijne plek om mooie boeken te vinden?

Lees én luister met Yoleo

Lezen met Yoleo is makkelijk en leuk. De tekst wordt getoond én voorgelezen. Een soort karaoke dus! Lees leuke boeken en verdien punten. Log in met je Bibliotheekaccount.

Superboek

Lezen is leuk. Maar voor kinderen met een leesbeperking is lezen vooral moeilijk. Superboek helpt je daarbij! Bij Superboek vind je de meest actuele titels in gesproken vorm, in braille of Jumboletter voor alle leeftijden. Zie ook passend lezen >


Wat biedt dbieb nog meer?

  • gesproken boeken op Daisy-Roms
  • een ruime collectie grootletterboeken
  • een collectie luisterboeken op CD
  • luisterboeken via de Online Bibliotheek app

Boeken luisteren op daisy-rom

Daisy-roms zijn speciale luisterboeken op cd. Ze zijn geschikt voor iedereen die problemen heeft met het lezen of hanteren van gedrukte teksten. Je kunt ze beluisteren met een daisy-speler. Dit is een eenvoudig te bedienen apparaat. De speler onderscheidt zich o.a. van een gewone cd-speler doordat zowel de toonhoogte als de spreeksnelheid kan worden aangepast.

Daisy-speler

Bij dbieb kun je de daisy-speler gedurende 3 weken gratis uitproberen. Informeer ernaar bij klantenservice. Wij vragen tijdens de uitleentermijn een borg van € 25,- die je bij inlevering van de daisy-speler weer terug krijgt. Een daisy-speler kan vergoed worden door je zorgverzekeraar, als je schriftelijk hebt aangetoond dat je een (visuele) handicap hebt waardoor het lezen van gedrukte boeken niet (meer) mogelijk is. Het lenen van daisy-roms is gratis

Luisterboeken op CD

Luister je graag naar verhalen of wil je meer weten over een bepaald onderwerp? En gaat een gedrukt lezen boek niet zo gemakkelijk? Probeer dan eens een luisterboek-cd. Stop de CD in een speler en leun heerlijk achterover.

bekijk de collectie luisterboeken

Luisterboeken via de onlineBibliotheek app

Luister je graag naar verhalen of wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Maar ben je geen lezer of heb je weinig tijd? Dan is een luisterboek via de onlineBibliotheek app dé oplossing!

de onlinebibliotheek app

  • Meer weten?