Helaas ervaren sommige klanten momenteel een storing met de Wise-app. Er wordt hard gewerkt om dit probleem op te lossen. Wel kun je inloggen op Mijn dbieb via www.dbieb.nl Onze excuses voor het ongemak.

Makkelijk Lezen Plein

Voor kinderen die niet zo van lezen houden of er moeite mee hebben. Leuke informatieve boeken en leesboeken voor extra leesplezier.

naar het Makkelijk Lezen Plein

Passend Lezen

Lezen kan altijd! Dus ook als je blind, slechtziend of dyslectisch bent. Voor iedereen met een leesbeperking een passende oplossing.

meer over Passend Lezen


Wat biedt dbieb nog meer?

 • gesproken boeken op Daisy-Roms
 • een ruime collectie grootletterboeken
 • een collectie luisterboeken op CD
 • luisterboeken via de Online Bibliotheek app
 • Boeken luisteren op Daisy-Rom

  Daisy-roms zijn speciale luisterboeken op cd. Ze zijn geschikt voor iedereen die problemen heeft met het lezen of hanteren van gedrukte teksten. Je kunt ze beluisteren met een daisy-speler. Dit is een eenvoudig te bedienen apparaat. De speler onderscheidt zich o.a. van een gewone cd-speler doordat zowel de toonhoogte als de spreeksnelheid kan worden aangepast.

  Daisy-Roms voor jeugd >
  Daisy-Roms voor volwassenen >

 • Probeer de Daisy-speler

  Bij dbieb kun je de daisy-speler gedurende 3 weken gratis uitproberen. Informeer ernaar bij de klantenservice. Wij vragen tijdens de uitleentermijn een borg van € 25,- die je bij inlevering van de daisy-speler weer terug krijgt. Een daisy-speler kan vergoed worden door je zorgverzekeraar, als je schriftelijk hebt aangetoond dat je een (visuele) handicap hebt waardoor het lezen van gedrukte boeken niet (meer) mogelijk is. Het lenen van daisy-roms is gratis.

  Meer informatie over aanschaf van een Daisy-speler >

Luisterboeken op CD

Luister je graag naar verhalen of wil je meer weten over een bepaald onderwerp? En gaat een gedrukt lezen boek niet zo gemakkelijk? Probeer dan eens een luisterboek-cd. Stop de CD in een speler en leun heerlijk achterover.

bekijk de collectie luisterboeken op cd

Luisterboeken via de onlineBibliotheek app

Luister je graag naar verhalen of wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Maar ben je geen lezer of heb je weinig tijd? Dan is een luisterboek via de onlineBibliotheek app dé oplossing!

de onlinebibliotheek app