Passend lezen biedt oplossingen als lezen uit reguliere boeken moeilijk of niet meer gaat. Als lid van dbieb krijg je gratis toegang tot de gesproken boeken van Passend Lezen. Ook als je (tijdelijk) niet in staat bent om gewone boeken te lezen, kun je van deze service gebruik maken. Met een abonnement bij Passend Lezen heb je toegang tot nog veel meer leesvormen, zoals braillelezen, letterlezen en combilezen.

Hoe werkt Passend Lezen?

Heb je een leesbeperking? Activeer dan je account bij Passend Lezen. Je kunt inloggen met het nummer op je dbiebpas.

Activeer je account

Overal lezen met de app

In bed, in de trein, op de bank... Je leest de gesproken boeken via de Passend lezen-app op je smartphone of tablet.

Download in de Apple App Store

Ontdek het op Google Play

Nog geen lid?

Met het standaard abonnement van dbieb krijg je toegang tot alle gesproken boeken.

Word lid

Abonnementen

 • Passend lezen met dbieb

  gratis lidmaatschap voor dbieb-leden (beperkte toegang)

  Verklaring leesbeperking vereist, 80.000 gesproken boeken, Alleen audiolezen – streaming titels, Luisteren via de online player.

 • Passend lezen

  lidmaatschap €30 per jaar (volledige toegang)

  80.000 gesproken boeken, 175 kranten en tijdschriften in diverse leesvormen. Audio-, braille-, combi- en letterlezen. Luisteren via diverse apps en apparaten....

 • Superboek

  gratis passend lezen tot 18 jaar

  De collectie van Superboek bestaat uit ruim 11.000 jeugdboeken en ongeveer 20 tijdschriften. Van Jip en Janneke tot De Grijze Jager. Van Sjakie en de chocoladefabriek...

Grootletterboeken

Als je ogen slechter worden, is het vaak lastig om de letters in een boek te lezen. De inspanning is bovendien erg vermoeiend. De oplossing? Een grootletterboek! Daarin zijn de letters bijna twee keer zo groot als die in gewone boeken. Zo blijft lezen een plezier.

bekijk de collectie grootletterboeken

De nieuwste grootletterboeken

bekijk meer titels

Luisterboeken op CD

Luister je graag naar verhalen of wil je meer weten over een bepaald onderwerp? En gaat een gedrukt lezen boek niet zo gemakkelijk? Probeer dan eens een luisterboek-cd. Stop de CD in een speler en leun heerlijk achterover.

bekijk de collectie luisterboeken

Luisterboeken via de Online Bibliotheek App

Luister je graag naar verhalen of wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Maar ben je geen lezer of heb je weinig tijd? Dan is een luisterboek via de Online Bibliotheek App dé oplossing!

de online bibliotheek app

 • Meer weten?