Niet mijn droom

Eva Nagelkerke

10-08-2023 Tip van Maaike

In de zomerperiode mag ik graag thrillers lezen. Lekker spannend en het leest vaak wat vlotter weg. Bij dit boek werd ik allereerst gegrepen door de mooie mysterieuze omslag met de kwal erop. Ook door de tekst op de voorkant werd ik gegrepen: ''Maar dit doen we samen, tot het eind.''

'Niet mijn droom' gaat over een familie die nogal onder druk staat en moet overleven onder barre omstandigheden. Hoofdpersonen Kim en Rutger hebben ervoor gekozen om een halfjaar te gaan zeilen in de Cariben, samen met hun achtjarige dochtertje Peru. Zij mag met 'thuis'-onderwijs een halfjaar uit de schoolbanken wegblijven.

Zo'n reis is een reis waar vele anderen van dromen, want wie wil nou niet een tijd uit alle hectiek van het dagelijkse leven stappen? Maar, helaas is de reis niet alleen maar vrolijkheid met de zon en de zee. Het gezin kan niet aan elkaar ontsnappen en er ontstaan al snel spanningen. Dan slaat het noodlot toe. Dit tijdens een zwarte nacht op zee. Vanaf dat moment is ruzie maken geen optie meer. Ze hebben elkaar hard nodig om te overleven.

Dit boek heeft naast de verhaallijn van Kim en Rutger, nog een ander perspectief. De reis wordt af en toe kort onderbroken. We maken dan kennis met Raúl & Rosalía. Ze wachten met smart op de komst van hun vierde kindje. Dan wordt Raúl voor zijn werk opgeroepen en brengt hij de andere drie kinderen naar zijn zus. Ook zorgt hij voor gezelschap voor Rosalía.

Deze verhaallijn roept veel vragen op. Het wordt namelijk niet duidelijk wat voor werk Raúl eigenlijk doet. En waarom leren we deze mensen ook kennen in het boek? Wat heeft het te maken met Kim & Rutger?

Deze psychologische thriller is vlot geschreven, met erg realistische en herkenbare karakters. Ik vond dit boek van begin tot einde spannend en heb het in één ruk uitgelezen! De setting is origineel en de spanning wordt steeds verder opgebouwd. De verhalen komen uiteindelijk allemaal samen tot een climax.

Eva Nagelkerke is niet een alleenstaande auteur, maar de schrijversnaam van zussen Alexandra en Victoria Nagelkerke. Ze schrijven psychologische thrillers vol onderhuidse spanning en levensechte personages. In de bibliotheek zijn de titels 'De perfecte engel' en 'stille wateren' ook te vinden van Nagelkerke.

leen deze titel

  • Eva Nagelkerke Niet mijn droom

    Een man en een vrouw gaan met hun dochter een half jaar zeilen in de Caraïben. Tijdens de tocht loopt de onderlinge spanning op, tot op een nacht het noodlot toeslaat.

    Gedrukt boek

  • Eva Nagelkerke Niet mijn droom

    Een man en een vrouw gaan met hun dochter een half jaar zeilen in de Caraïben. Tijdens de tocht loopt de onderlinge spanning op, tot op een nacht het noodlot toeslaat.

    E-book

Maaike

Medewerker informatie & advies

Ik ben medewerker informatie en advies bij dbieb. Zo ben ik in de bibliotheek zelf te vinden, maar ook ben ik werkzaam voor de unit digitaal en één dag in de week schaf ik collectie aan voor de gehele provincie. Als je mij zoekt met een boek, dan zit ik vaak thuis in de oude rookstoel die bij het raam staat. Door mijn werk bij dbieb is mijn interesse steeds breter geworden. Veelal zijn het wel boeken met geschiedenisthema's, maar ook regelmatig jeugd en Young Adult boeken. Ik hoop zoveel mogelijk (jonge) mensen te enthousiasmeren om boeken te gaan lezen! 

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb