dbieb is geopend. Onze vestigingen sluiten om 17.00 uur. Het dragen van een mondkapje is verplicht en we hanteren de anderhalvemeter richtlijn. M.u.v. de spreekuren zijn alle activiteiten uitgesteld tot na 25 januari.  Bekijk onze aangepaste richtlijnen.

Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen versterkt de band met je baby. Bovendien zijn kinderen die als baby zijn voorgelezen later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen! Op deze pagina vind je alle informatie over (voor)lezen met je kleintje. We geven je tips & tricks, stellen onze BoekStartcoach aan je voor, bieden tips voor leuke boekjes om mee te beginnen en nog heel veel meer.  

 

Het Boekstartkoffertje

Als je baby ongeveer 3 maanden is, krijg je van de gemeente een speciale waardebon voor het BoekStartkoffertje.

Ga met deze bon naar de dbieb, maak je baby gratis lid en ontvang het gratis BoekStartkoffertje.

In het BoekStartkoffertje zitten o.a. twee leuke boekjes. Deze boekjes wisselen elk half jaar. Bij ieder boekje hebben we handige en leuke voorleestips verzameld.  

 

BoekStartcoach

Voorlezen met je baby? De BoekStartcoach geeft tips! Mijn naam is Akkerins Smidstra en ik ben BoekStartcoach.

Het lezen van boekjes samen met je baby is leuk en leerzaam. Samen plaatjes kijken en verhaaltjes vertellen versterkt de band tussen jou en je kind. Beginnen met voorlezen op jonge leeftijd is belangrijk. Kinderen die veel worden voorgelezen en/of zelf veel lezen hebben later een voorsprong op school.
Maar hoe doe je dat, voorlezen met je kleintje? En welke boekjes zijn geschikt? BoekStartcoach Akkerins Smidstra geeft tips!

Wil je meer weten over voorlezen, bekijk dan de voorleestips  of download de BoekStartapp.

 

Boekentips voor de allerkleinsten

ontdek meer Boekstartboekjes

Voorlezen kan overal

Voorlezen kan echt overal. Of je nu onderweg bent, net hebt gesport of thuis komt van je werk. Er bestaat een pagina met allemaal leuke video’s die hierover gaan en je misschien wel kunnen inspireren! Neem maar eens een kijkje.  

 

BoekStart VoorleesApp

Download nu de gratis BoekStart VoorleesApp! Deze app staat boordevol video’s over voorlezen, de nieuwste boekjes en allemaal voorleestips. Het heeft zelfs een heuse voorleeswekker die je eraan herinnert om voor te lezen! Hoe leuk is dat?

 

6 Voorleestips: Lezen met je baby

5 Voorleestips: Lezen met je dreumes en peuter