Vanaf maandag 28 november sluiten alle vestigingen om 17.00 uur. Daarnaast is het dragen van een mondkapje verplicht en hanteert dbieb de anderhalvemeter richtlijn. Activiteiten in de avonduren zijn uitgesteld tot na 18 december. Voor activiteiten die plaatsvinden in de Kapel, vragen we een coronatoegangsbewijs. Bekijk onze aangepaste richtlijnen.

Mediawijsheid 6-12 jaar

Jeugd 6-12 jaar

Hoe ga je om met social media en internet? En wat typ je wel en niet tijdens het chatten? Wil je echt dat iedereen alles van je weet? Daarover gaat mediawijsheid.


Speel de DataDetox Game

Speel de DataDetox Game!

Stap op je surfplank en leer alles over je digitale privacy in de DataDetox Game! Ga slim om met cookies, denk na over wachtwoorden en vind de schat van hacker Ultra. 

Safer Internet Day

Speel de Diploma Veilig Internet game

Gebruik jij internet op een veilige manier? Herken jij een fake account? Wat doe jij als je getuige bent van cyberpesten op Instagram? Doe de quiz op Veilliginternetten.nl.

DataDetox Toolkit

link naar pdf Data Detox Kit

Wil jij controle houden over je digitale privacy, beveiliging, digitale gezondheid en nepnieuws? Volg dan deze eenvoudige stappen van de DataDetox kit.

Bekijk de Kleinste Privacyshow:

Wat is phishing?

Jeroen en Sander hebben het over phishing. Wat is phishing en wat kun je eraan doen? Daarnaast kun je je eigen kennis over online privacy testen met een leuke quiz.

Alles over nepnieuws!

In deze online editie van de Kleinste Privacyshow gaat het over nepnieuws. Wat is nepnieuws? En hoe herken je nepnieuws? Daarnaast hebben we natuurlijk weer een leuke quiz voor je!

Veilige wachtwoorden

Met alle accounts die je moet beheren zijn veilige wachtwoorden heel belangrijk. Maar hoe maak je een veilig wachtwoord? En wat is eigenlijk een wachtzin? Je leert het allemaal!

Leesboeken over mediawijsheid

E-books over mediawijsheid

Is gamen wel echt?

Filmpje NPO3 - Dus ik ben er (niet) echt

Ruben houdt erg van gamen. Is gamen net zo echt als een potje voetbal?

Wie ben jij online?

Filmpje NPO3 - Jouw gegevens online

Google weet meer over je dan je denkt. Maar er kan een hoop onzin tussen zitten!

Onthoudt internet alles?

Filmpje NPO3 - Internet onthoudt alles

Wat kan er nou eigenlijk misgaan met informatie die je zelf op internet zet? 

Is alles op social media perfect?

Kun je depressief worden door social media?

Op social media is het nooit saai. Maar soms ziet alles er wel heel perfect uit. Klopt dat wel? 

Hoe werkt online winkelen?

Winkelen op internet, hoe werkt dat?

Als je spullen wilt kopen, dan kan dat online in een webshop. Je hoeft dan de deur niet meer uit. Hoe werkt een online winkel eigenlijk?

Hoe werkt een touchscreen?

Hoe werkt een touchscreen?

Het scherm van je mobiele telefoon of tablet reageert op aanrakingen. Dat wordt een touchscreen genoemd. In dit filmpje zie je hoe een touchscreen werkt.

Meer over Mediawijsheid

Hoezo mediawijs

Wil je meer informatie over mediawijsheid? Op HoeZoMediawijs.nl kun je aan de slag met mediawijze thema’s. Je vindt er informatie, filmpjes en doe-opdrachten. Handig voor thuis of op school!