Helaas ervaren sommige klanten momenteel een storing met de Wise-app. Er wordt hard gewerkt om dit probleem op te lossen. Wel kun je inloggen op Mijn dbieb via www.dbieb.nl Onze excuses voor het ongemak.

De jongen die van de wereld hield

Tjibbe Veldkamp

Adem is een 'mogelijk kind'. Op het moment dat zijn ouders elkaar ontmoeten in een oude Oost-Europese stad, springt er een vonk over en komt hij als geest tot leven. Er bestaan ontelbaar veel mogelijke kinderen en de meeste zullen nooit het levenslicht zien, maar met Adem is iets bijzonders. Als zijn ouders na hun eerste ontmoeting het contact dreigen te verliezen krijgt Adem een voorschot op het leven. Hij heeft kort de tijd om zijn ouders weer bij elkaar te brengen en zo zijn eigen leven veilig te stellen. Met ontwapenende naïviteit gaat hij op pad. Want één ding weet hij zeker: hij wil leven!

Prachtig verhaal, fantasierijk en spannend tegelijkertijd. Je wordt helemaal opgezogen in het verhaal. Ik wilde niet stoppen met lezen om te weten hoe het af zou lopen. Erg origineel en mooi geschreven. Wel voor kinderen die een grote fantasie hebben en kunnen verdwalen in een boek.

Leen deze titel

  • Tjibbe Veldkamp De jongen die van de wereld hield

    Adem is een ‘mogelijk kind’: als zijn ouders elkaar ontmoeten, slaat er een vonk over en komt hij als geest tot leven. Hij doet er alles aan om zijn ouders bij elkaar te brengen en in een echt kind te...

    Gedrukt boek

  • Tjibbe Veldkamp De jongen die van de wereld hield

    Winnaar Woutertje Pieterseprijs 2024 Adem is een 'mogelijk kind'. Op het moment dat zijn ouders elkaar ontmoeten in een oude Oost-Europese stad, springt er een vonk over en komt hij als geest tot leven....

    Luisterboek (digitaal)

Akkerins

Leesconsulent / Boekstartcoach / Mediacoach

Ik ben Akkerins en ben leesconsulent bij dbieb in Leeuwarden. Mijn grote passie is lezen en voorlezen.  Prentenboeken, spannende jeugdboeken of weetjes boeken, je kunt mij voor alles wakker maken. Met veel enthousiasme probeer ik de kinderen het plezier van lezen mee te geven.

Tips van Akkerins

alle tips van akkerins

Meer jeugdtips van dbieb

terug naar begin de week met een boek