dbieb is geopend. Onze vestigingen sluiten om 17.00 uur. Het dragen van een mondkapje is verplicht en we hanteren de anderhalvemeter richtlijn. M.u.v. de spreekuren zijn alle activiteiten uitgesteld tot na 25 januari.  Bekijk onze aangepaste richtlijnen.

creatief&natuur

terug naar te doen

Wil jij iets tofs creëren? Een interessante lezing bijwonen of iets nieuws leren?
Neem eens een kijkje in onze te doen-collectie over Creatief&Natuur. Je vindt hier een greep uit alle activiteiten.
Het hele programma vind je in de agenda.Opening zadenbieb

  • Opening zadenbieb Stiens

    Tijdens deze openingsactiviteit kun je naar hartenlust zaden zoeken én je vragen stellen aan vrijwilligers van de Zadenbibliotheek.

  • Opening zadenbieb Leeuwarden

    Voor de kinderen is er een leuke activiteit: zadenbommen maken! Kom dus gezellig langs.

Ontwerp je eigen street art piece

Je hebt zijn werk vast en zeker wel eens gezien. Op muren, hekken, schakelkastjes en deuren. De Leeuwarder kunstenaar LJ van Tuinen maakt verfijnde street art, trompe-L'oeil schilderingen, decoraties en installaties. Tijdens deze workshop vertelt LJ meer over de achtergrond van graffiti, de kunststroming pop art en street art anno nu. Daarna ga je zelf aan de slag en maak je je eigen masterpiece! Laat de graffiti-kunstenaar in je los.

street art: zaterdag 14 mei van 13.00 - 16.00

street art

Schrijfcursussen

Gratis online cursussen!

Wist je dat je als lid van dbieb ruim 160 online cursussen kunt volgen? Dat kan helemaal gratis, en op een moment dat het jou uitkomt. Van Gewoon goed schrijven, No story, no glory en Overtuigende teksten schrijven voor meer verkoop tot mindmappen en klantgerichtheid. En meer.

kijk welke cursussen je kunt volgen