Vanaf maandag 28 november sluiten alle vestigingen om 17.00 uur. Daarnaast is het dragen van een mondkapje verplicht en hanteert dbieb de anderhalvemeter richtlijn. Activiteiten in de avonduren zijn uitgesteld tot na 18 december. Voor activiteiten die plaatsvinden in de Kapel, vragen we een coronatoegangsbewijs. Bekijk onze aangepaste richtlijnen.

the glass room

The Glass Room: een kijkje in je online leven

Van 19 augustus tot en met 24 oktober 2021 voor het eerst te zien in Nederland: The Glass Room. Een unieke en internationale tentoonstelling met werken van kunstenaars over data en privacy. The Glass Room onderzoekt de reis van jouw persoonlijke gegevens op het internet: hoeveel (persoonlijke) data worden er verzameld en wat gebeurt daarmee? Wie verzamelt dit eigenlijk? En hoe beoordeel je nepnieuws? Kom langs en neem een kijkje in je online leven!

Openingstijden

  • do 19 aug t/m zo 24 okt
  • do, vr, za en zo 13.00-17.00 uur
  • De Kapel in dbieb Leeuwarden
  • Toegang gratis

De tentoonstelling is gemaakt door Tactical Technology en vindt plaats in samenwerking met Fers en OBA.

De tentoonstelling is vanaf november in de OBA in Amsterdam te zien.

 

Over de tentoonstelling

Op het eerste gezicht lijkt de expositie een hightech pop-up store waar de nieuwste glimmende digitale producten klaarliggen. In plaats daarvan vind je als bezoeker tijdens het verkennen een selectie van kunstwerken die vragen oproepen.

Stel: je ziet iemand op een scherm door rood rijden of het voetgangerspad oversteken. Druk jij op de knop zodat diegene een bekeuring krijgt? Of wat te denken van een speciale automaat waarmee je in slechts een paar seconden nieuwe volgers of vind-ik-leuks kunt kopen voor je Instagram, Twitter, Facebook of YouTube- account? Maar wat zijn die ‘nep’ volgers eigenlijk waard? En ben je het zat om eindeloos door no-matches te swipen in dating-apps? Stap over op Smell Dating. Neem een snuifje aan de T-shirts die door potentiële daters worden gedragen en vind je soulmate.

The Glass Room in de pers

The Glass Room - Te doen voor volwassenen

The Glass Room - Te doen voor jeugd

De kunstwerken

De bijzondere kunstwerken in The Glass Room brengen de verborgen aspecten van alledaagse technologieën tot leven.

De tentoonstelling bestaat uit 15 stukken gemaakt door tien kunstenaars.

met dank aan