nacht van de filosofie 2024

Nacht van de filosofie 2024

Zo leuk is de Nacht

Tickets

  • Nacht van de Filosofie
  • zaterdag 20 april 2024
  • Blokhuispoort Leeuwarden

tickets

Nacht & Diner Combiticket

Begin de Nacht van de Filosofie extra goed en boek het niet te versmaden combiticket. Voor 49,50 euro krijg je, naast toegang tot het festival, een 3-gangendiner in Café de Bak. Tijdens het diner serveren we je alvast een klein filosofisch programma, met een performance van woordkunstenaar Zaïre Krieger en stand-up psychology van de Chaostherapeuten. Na het diner kun je je met een gevulde buik onderdompelen in het festival.

boek nu een combiticket


Elke Wiss, Bas Haring, Marjan Slob en meer

De Nacht zit boordevol interessante colleges, interviews en talks. Kom luisteren en filosofeer mee.

ontdek de filosofen

Expo

Maak kennis met werk van Danielle Davidson en Erin Tjin A Ton (BetweenTwoHands)

lees meer

Theater

Theatercollectief Illustere Figuren omarmt tijdens de Nacht wat anderen proberen te vermijden. Podiumkunstenaar Douwe Dijkstra duikt in een nieuw muziekgenre: ‘therapiepop’.

meer over Illustere Figuren en Douwe Dijkstra

Workshops

Leer doemdenken met Lisa Doeland, ga creatief aan de slag met inkt of laat je hersens eens goed kraken aan de hand van paradoxen.

naar de workshops

Opening van de Nacht door schrijver en dichter Arjan Hut

We openen de Nacht van de Filosofie in stijl: niemand minder dan Dichter fan Fryslân Arjan Hut luidt het festival in met een gedicht dat hij speciaal voor de Nacht schrijft.

meer over arjan hut

Hoge Woorden

Pure performances, vol energie en overtuigingskracht. Persoonlijk en maatschappijkritisch. Hoge Woorden is hét podium voor spoken word in Friesland. Tijdens de Nacht laten woordkunstenaars Manu van Kersbergen, Zaïre Krieger en Elten Kiene je met hun energie en intensiteit met je vingers knippen als nooit tevoren. Gepresenteerd en samengesteld door Marrit Jellema.

Meer over Hoge Woorden


Chaostherapie

Wist je dat er naast een chaostheorie ook een chaosTHERAPIE bestaat? Deze sluit naadloos aan bij het leven dat steeds chaotischer wordt. Niet gek dat je af en toe struikelt en vastloopt. Tijdens de Nacht van de Filosofie loop je gegarandeerd de chaostherapeuten tegen het lijf. Zij geven jou richting en rust in jouw chaotische leven. En zorgen dat je weer in beweging komt. Tenminste, als je niet verdwaalt in de chaos… 

Over de schutting - je mag ook niks meer zeggen

Tijdens deze speciale editie van Over de Schutting gaan we tijdens de Nacht van de Filosofie in gesprek met elkaar. Te gast zijn de Chaostherapeut en woordkunstenaars en activisten Mees van Rijswijk en Zaïre Krieger. Muziek is er van Yann O. in samenwerking met Friesland Pop.

meer info

De Nacht is voor iedereen!

Maak je je zorgen over de toegankelijkheid van het festival, bijvoorbeeld omdat je je financieel of fysiek beperkt voelt? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier of via WhatsApp (06 59 91 82 88).

contactformulier


Nacht van de Filosofie wordt mede mogelijk gemaakt door:


Partners:

  • filosofiecafé

  • humanistisch verbond

  • filosofiecafé

  • humanistisch verbond