Alle vestigingen van dbieb zijn t/m dinsdag 20 april gesloten. Voor vragen over onze dienstverlening tijdens de sluiting verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

nacht van de filosofie

Over de Nacht...

Dit jaar beleef je de Nacht van de Filosofie online! Met boeiende lezingen, te gekke kunst, kritische columns en interessante interviews. Deze keer staat het thema ‘De natuur was hier’ centraal. Het online evenement is gratis te volgen. Onze sprekers nemen je mee in hun hersenspinsels over de natuur. Hieronder vind je een overzicht van onze filosofen en podiumkunstenaars!

Wil je niks missen? Volg ons dan op Facebook.

Over het thema ‘De natuur was hier’

Diersoorten sterven uit, onze grond verschraalt en bossen staan in brand. Door de overwoekering van de mens verdwijnt de natuur op rap tempo. Filosofen noemen dit tijdperk Antropoceen, oftewel het tijdperk van de mens. Overal waar wij komen laten we onze voetsporen achter. We laten plastic slingeren, lozen olie in de zee en leven momenteel met een dodelijk virus.

Maar wie zijn wij ten opzichte van de natuur? Is er een verschil tussen menselijke en niet-menselijke natuur? Verdient de mens een aparte status ten opzichte van andere soorten? Is het leven van een boom, dier of rivier net zo belangrijk als een mens? Genoeg voer voor wetenschappers, filosofen en kunstenaars voor een avondje online filosoferen.

In verschillende settings word je getrakteerd op muziek, talks en interviews. Zo vanaf je scherm de huiskamer in.

Gratis toegang

  • Datum: donderdag 22 april 2021
  • Tijd: 20:00-22:15
  • Locatie: online evenement
  • Entree: Gratis

Jeugdboek Bibi Dumon Tak

Bibi Dumon Tak Laika tussen de sterren

Wist je dat Bibi Dumon Tak al heel veel boeken over dieren heeft geschreven? Laika tussen de sterren gaat over dieren die een bijzondere prestatie hebben geleverd. Deze dieren zijn door mensen ingeschakeld omdat ze dingen doen die voor mensen te gevaarlijk...

Meer filosofie en natuur in dbieb

Filosoferen met Bibi (en haar hond) - online

Filosoferen met Bibi wordt een gezellig uur luisteren, vragen stellen en filosoferen met Bibi én haar hond. Je volgt deze workshop online, gewoon thuis achter je computer (eventueel met een van je ouders erbij). Hoe dit precies in zijn werk gaat staat in de uitleg die je via de mail krijgt nadat je je hebt aangemeld. Deze gratis workshop vindt plaats op woensdag 21 april 2021, 15:00 t/m 16:00 uur en is geschikt voor kinderen van 8-11 jaar.

meer informatie en aanmelden