nacht van de filosofie 2023

meer activiteiten op te doen

Weerloos en waardevol

De Nacht van de Filosofie had in 2023 als thema: 'weerloos en waardevol’.Filosofen, wetenschappers, kunstenaars en makers hebben je uitgedaagd over alledaagse vragen en filosofische kwesties. 

lees meer over het thema

blokkenschema

Podcast over de Nacht van de Filosofie

Gabrielle en Arjan bedoele it net ferkeard   Een speciale aflevering van de podcast van Gabrielle en Arjan die te gast waren op de nacht van de Filosofie. Het is een mooi verslag van de nacht van de Filosofie Fryslân met een grote variatie aan gasten aan de tafel van Gabrielle en Arjan. Ze spraken onder anderen met Marjolijn van Heemstra over de ruimte, met Mounir Samuel over taal en met Fokke Obbema over de zin van het leven.  

beluister de podcast

Programma

De complimentenmakers

Met een compliment creëer je een instant feel-good moment. De complimentenmakers snappen dat als geen ander. Tijdens de Nacht van de Filosofie verwennen ze de gasten dan ook met een lief en feestelijk compliment. Een handgeschreven kaartje, zorgvuldig en met liefde geformuleerd!

Niet-neoliberaal leven: hoe dan?

Wat is ruimte waard

Literatuur in tijden van oorlog

ComedyTunes Comedynight

met Wilko Terwijn, Jeroen Pater en Ronald Smink

lees meer over comedytunes comedynight

Podcasts van de sprekers

Alvast kennismaken met onze gasten? Check hier diverse podcasts

beluister de podcasts

De Nacht is voor iedereen!

Maak je je zorgen over de toegankelijkheid van het festival, bijvoorbeeld omdat je je financieel of fysiek beperkt voelt? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier of via WhatsApp (06 59 91 82 88).

contactformulier

Nacht van de Filosofie wordt mede mogelijk gemaakt door:


Partners:

  • tresoar

  • onze familie

  • heechterp