Helaas ervaren sommige klanten momenteel een storing met de Wise-app. Er wordt hard gewerkt om dit probleem op te lossen. Wel kun je inloggen op Mijn dbieb via www.dbieb.nl Onze excuses voor het ongemak.

nacht van de filosofie 2024

Nacht van de filosofie 2024

Elke Wiss, Bas Haring, Marjan Slob en meer

De Nacht zit boordevol interessante colleges, interviews en talks. Kom luisteren en filosofeer mee.

ontdek de filosofen

Expo

Maak kennis met werk van Danielle Davidson en Erin Tjin A Ton (BetweenTwoHands)

lees meer

Theater

Theatercollectief Illustere Figuren omarmt tijdens de Nacht wat anderen proberen te vermijden. Podiumkunstenaar Douwe Dijkstra duikt in een nieuw muziekgenre: ‘therapiepop’.

meer over Illustere Figuren en Douwe Dijkstra

Workshops

Leer doemdenken met Lisa Doeland, ga creatief aan de slag met inkt of laat je hersens eens goed kraken aan de hand van paradoxen.

naar de workshops

Opening van de Nacht door schrijver en dichter Arjan Hut

We openen de Nacht van de Filosofie in stijl: niemand minder dan Dichter fan Fryslân Arjan Hut luidt het festival in met een gedicht dat hij speciaal voor de Nacht schrijft.

meer over arjan hut

Muziek van Kaspar

Geen festival zonder muziek! Als veelzijdig muzikant maakt Kaspar (Wiebe Kaspers) popmuziek met symfonische invloeden. De combinatie van zijn pure stemgeluid en de inhoud die hij legt in zijn liedjes, zorgt voor een ambachtelijk en artistiek resultaat. Zijn muziek bevat mooie rijmen, diepe inhoud, op een poëtische wijze gezongen op melodieuze muziek. Mysterieus op de achtergrond, magisch realistisch op de voorgrond. Laat je in vervoering brengen door Kaspar!

meer over Kaspar

Hoge woorden

Pure performances, vol energie en overtuigingskracht. Persoonlijk en maatschappijkritisch. Hoge Woorden is hét podium voor spoken word in Friesland. Tijdens de Nacht laten woordkunstenaars Manu van Kersbergen, Zaïre Krieger en Elten Kiene je met hun energie en intensiteit met je vingers knippen als nooit tevoren. Gepresenteerd en samengesteld door Marrit Jellema.

meer over hoge woorden

Chaostherapie

Wist je dat er naast een chaostheorie ook een chaosTHERAPIE bestaat? Deze sluit naadloos aan bij het leven dat steeds chaotischer wordt. Niet gek dat je af en toe struikelt en vastloopt. Tijdens de Nacht van de Filosofie loop je gegarandeerd de chaostherapeuten tegen het lijf. Zij geven jou richting en rust in jouw chaotische leven. En zorgen dat je weer in beweging komt. Tenminste, als je niet verdwaalt in de chaos… 

Over de schutting - je mag ook niks meer zeggen

Bij deze speciale editie van Over de Schutting gaan we tijdens de Nacht van de Filosofie in gesprek met elkaar. Thema is 'Je mag ook niks meer zeggen.' Te gast zijn de Nederlands-Franse artiest Yann O, provocatief- en systeemtherapeut Jeroen Stek en woordkunstenaars en activisten Mees van Rijswijk en Zaïre Krieger. Muziek is er van Naduah in samenwerking met Friesland Pop.

meer info

De Nacht is voor iedereen!

Maak je je zorgen over de toegankelijkheid van het festival, bijvoorbeeld omdat je je financieel of fysiek beperkt voelt? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier of via WhatsApp (06 59 91 82 88).

contactformulier


Nacht van de Filosofie wordt mede mogelijk gemaakt door:

  • filosofiecafé

  • humanistisch verbond


Partners:

  • filosofiecafé

  • humanistisch verbond

  • filosofiecafé

  • humanistisch verbond