nacht van de filosofie

Ik stuntel, dus ik ben

Iedereen is een stuntelaar! Ja echt, want wie ergens aan begint maakte wel eens een foutje. Leren lopen ging toch ook niet vanzelf? Leven ook niet. Af en toe stuntelen is onvermijdelijk. Sterker nog: noodzakelijk en ook wel een beetje charmant... We leren immers met vallen en opstaan en er zijn zelfs innovatieve bedrijven die er hele afdelingen voor hebben.

Toch schamen we ons vaak voor onze imperfectie, geeft het ons een gevoel van falen. Waarom eigenlijk? We presenteren onszelf als maatschappelijk geslaagd, zonder pukkels, met een geweldig sociaal leven, terwijl we heel goed van elkaar weten dat dit niet klopt. Je kunt je dan ook afvragen wie ons deze druk oplegt. Doen we dat zelf, of zit er een systeem achter? Filosofen en wetenschappers creëren complete theorieën, maar ondertussen maken zelfs de grootste denkers er een potje van. En hoe ongemakkelijk kan het worden als je gecorrigeerd wordt op ‘foute’ meningen of overhaaste stereotypering? De stormen op sociale media maken stuntelen tot een riskante aangelegenheid.

Durf jij het aan om jouw gestuntel/imperfectie te delen met anderen? De Nacht van de filosofie geeft je een podium, dus laat je vooral niet weerhouden! Bedenk dat gestuntel je bewust maakt van jezelf. Het overkomt ons allemaal en is een begin van zelfkennis. Voor alles is tenslotte een eerste keer.

Nacht van de Filosofie Fryslân

Zaterdag 13 april 2019
19.00 – 0.30 uur
dbieb Leeuwarden

De 12e Nacht van de Filosofie Fryslân wordt georganiseerd door dbieb, in samenwerking met Humanistisch verbond, School voor Praktische Filosofie en Spiritualiteit, Filosofie café Leeuwarden en Kleurrijk Fryslân.  

partners