Workshop ‘Aan de slag met paradoxen!’ door Friso Timmenga

Paradoxen hebben altijd een grote rol gespeeld binnen de filosofie. Deze tegenstellingen kunnen frustrerend zijn, maar bieden ook inzicht! Tijdens deze workshop ga je met Friso aan de slag met deze paradoxen. Hoewel veel dilemma’s geen definitieve oplossing hebben, nodigen ze uit om (in spiraalbewegingen) steeds dieper door te dringen in begrippen zoals ‘verandering’, ‘tijd’, ‘waarheid’. Hersenkrakers gegarandeerd!

Inktflow-workshop door Daniëlle Davidson

Ontdek de kunstenaar in jezelf! Laat je verrassen en ontdek op een vrije manier nieuwe dingen. Tijdens de Inktflow-workshop ga je onder leiding van kunstenares Daniëlle Davidson met inkt in stappen aan de slag. Je ontdekt spelenderwijs de vrijheid die je met dit materiaal kan ervaren. Je laat je leiden door het beeld en het materiaal. Elk experiment vraagt weer om een nieuwe. Zo kom je in de flow!

Doemdenken, hoe doe je dat?

Het is moeilijk om het beest dat ecologische crisis heet (voorheen: klimaatverandering) in de bek te kijken. De moed zou je zomaar in de schoenen kunnen zakken. Val niet voor verlokkingen van de hoop en trap niet in de val van de wanhoop, drukt filosoof Lisa Doeland ons op het hart. Hoe kom je de doem onder ogen en blijf je aanwezig in een catastrofaal heden? Je leert het tijdens deze workshop.