taal en schrijvers

terug naar doen

Proef nieuwe woorden, spreek nieuwe zinnen. Dompel je onder in een nieuwe taal en oefen, oefen, oefen. En voor je het weet spreek je vloeiend Engels! Of verdiep je in kaskrakers uit de wereldliteratuur. Liever aan de slag met je eigen verhalen? Laat ze los op het papier!
Op deze pagina vind je een greep uit ons aanbod.


Samen Lezen / Mei-inoar lêze

Schuif in dbieb Leeuwarden, Burgum en Grou aan bij Mei-inoar lêze (samenlezen) en geniet samen met andere lezers van mooie verhalen en gedichten. De teksten worden ter plekke uitgedeeld, luidop voorgelezen en daarna met elkaar besproken. Dat zorgt vaak voor onverwachte inzichten en mooie gesprekken. Iedereen kan meedoen, voorbereiding is niet nodig. Meedoen is gratis. De koffie en thee staan klaar!

kijk waar en wanneer je mee kunt doen

Sacha Bronwasser

Tijdens de Boekenweek komt Sacha Bronwasser naar dbieb! De romanschrijfster debuteerde in oktober 2019 met 'Niets is gelogen'. In dbieb vertelt ze over haar nieuwste boek ‘Luister’. De roman gaat over de volwassenwording van een au pair in Parijs in de jaren '80, en de zoektocht naar identiteit, vriendschap en schuld.

zo 3 mrt, dbieb Leeuwarden

Anya Niewierra

In 2023 won Anya Niewierra de NS Publieksprijs met de literaire thriller ‘De Camino’, een boek over de oorlog in voormalig Joegoslavië.

Op zondag 2 juni komt ze naar dbieb. Ze wordt geïnterviewd door schrijver Coen Peppelenbos.

zo 2 juni, dbieb Leeuwarden

Leer Engels met Thomas Hardy's Tess of the D’urbervilles

Leer Engels met Thomas Hardy's ‘Tess of the D'Urbervilles’! Verbeter je woordenschat, grammatica, luistervaardigheid, spreekvaardigheid en tekstbegrip.

vr 22 mrt t/m vr 12 apr, dbieb leeuwarden


Gratis online cursussen - log in met je lenerspas en start een cursus


  • Leesgroepen leesgroepen

    Vind je het leuk om je leeservaringen te delen, in een kleine groep? In dbieb zijn er regelmatig bijeenkomsten om via Senia een leesgroep te starten en dbieb ondersteunt met boeken.

  • Boekentips op tips van dbieb! tips van dbieb

    Elke week schrijft een medewerker, vrijwilliger of bezoeker van dbieb een boekentip. Ontdek de leukste boeken en abonneer je om via de mail nooit meer een tip te hoeven missen!

  • Meer weten?