dbieb is geopend. Onze vestigingen sluiten om 17.00 uur. Het dragen van een mondkapje is verplicht en we hanteren de anderhalvemeter richtlijn. M.u.v. de spreekuren zijn alle activiteiten uitgesteld tot na 25 januari.  Bekijk onze aangepaste richtlijnen.

Nieuwe boeken

Boekentips van de redactie

 • Rico

  Leon Verdonschot

  Het leven en de sportieve carrière van de Nederlandse profkickbokser Rico Verhoeven (1989).

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Rico

 • Badr

  Jens Olde Kalter

  Biografie van de Nederlands-Marokkaanse kickbokser (1984).

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Badr

 • Ali was mijn vriend

  Erik Dijkstra

  Levensverhaal van de Amerikaanse bokser Cassius Clay alias Muhammad Ali (1942-2016) en zijn vriendschap met de Nederlandse fotograaf Guus Dubbelman (1957).

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ali was mijn vriend

 • De danser van Katendrecht

  Hans Kanters

  Het levensverhaal van Rotterdammer Jaap Waterschoot, die als jonge amateurbokser sparringpartner wordt van Bep van Klaveren, in 1938 op de Olympische Spelen in Berlijn een bronzen medaille wint, zijn vrouw verliest bij bombardementen op Rotterdam en in de Amerikaanse bokswereld terechtkomt.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De danser van Katendrecht


Boek van de maand

Jonathan Eig Ali

Muhammed Ali was met zijn charisma een goudmijn voor journalisten, hij stond altijd garant voor een goed verhaal. Jonathan Eig voegt een hoop toe aan de boeken die er al zijn over Ali. Zijn biografie is interessant, leerzaam en zeer vernieuwend. Een boek...

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer over de online Bibliotheek

E-books


Luisterboeken