Het goede leven

Annegreet van Bergen

12-5-2022 Tip van Corien

In dit boek pakt Annegreet van Bergen de draad weer op van haar boek ‘Gouden jaren’. Dit verslag kun je ook bij tips van dbieb lezen.

In het boek ‘Het goede leven’ beschrijft ze hoe Nederland is veranderd. In nieuwe wetenschappelijke inzichten en nieuwe technische mogelijkheden. Dat zorgde ervoor dat steeds meer mensen zich een auto konden veroorloven.

Veel mensen betaalden hun boodschappen nog contant. Dan hadden ze een beter overzicht van hun uitgaven. Nu betalen veel mensen met een pinpas, tikkie enzovoorts. Ook kregen steeds meer mensen een koelkast om hun eten in te bewaren. Geen kelders meer vol met voorraadpotten. De wasmachine was ook een mooie nieuwe uitvinding. Het wassen was op deze manier geen tijdrovende klus meer. Het was nu een fluitje van een cent.

Toen ik dit boek las dacht ik: "weer een heel mooi boek". Gouden jaren heb ik ook gelezen. Door het lezen van deze boeken zie je wat er allemaal is veranderd in de afgelopen jaren. Dingen die nu heel gewoon en vanzelfsprekend zijn.

Dit boek is vooral herkenbaar voor mensen die de jaren vijftig en zestig hebben meegemaakt. Ook dit is weer een heel mooi boek om met anderen te lezen en te bespreken.

Leen deze titel

  • Annegreet van Bergen Het goede leven

    Overzicht van de ingrijpende veranderingen die zich in het dagelijks leven in Nederland voltrokken sinds 1945.

    E-book

  • Annegreet van Bergen Het goede leven

    In Het goede leven pakt Annegreet van Bergen de draad op van haar bestseller Gouden jaren. Nederland is in korte tijd rijker geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Nieuwe wetenschappelijke...

    Luisterboek (digitaal)

Corien

Medewerker informatie & advies bij dbieb

Ik ben werkzaam als invalkracht in verschillende bibliotheken van Friesland. Via dbieb schrijf ik regelmatig iets over een boek.

Het lezen van boeken heb ik altijd al heel graag gedaan en doe ik nog steeds. Het liefst waargebeurde verhalen. Als ik een boek lees dan doe ik dat vaak met een kop thee erbij.

Hopelijk helpen we u met alle tips om een goed boek of e-boek te kiezen.

Tips van Corien

alle tips van Corien

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb