Niets ontgaat ons

Janke Reitsma

16-05-2024 Tip van Corien

Koen woont met zijn ouders aan de waddenkust. Hier hebben ze een geïsoleerd bestaan. Koen zijn moeder slikt medicijnen, maar hier stopt ze mee als ze zwanger is met als gevolg dat ze weer last krijgt van psychische klachten. Voor het hele gezin is dit niet makkelijk. Moeder is veel met zichzelf bezig en vader leeft op de achtergrond.

Ze krijgen er een dochter en zusje bij. Aukje is geboren met een ernstige chromosoomafwijking en hierdoor zal ze niet lang te leven hebben. Koen probeert voor zijn zusje te zorgen maar dit is niet makkelijk omdat er thuis ook van alles aan de hand is. Daarom neemt Koen (zonder dat zijn ouders het weten) contact op met tante Nel. Ze komt en probeert het gezin zo goed mogelijk te helpen maar vader is hier niet blij mee. Een paar jaar geleden is er iets voorgevallen met Tante Nel.

Aukje krijgt haar eten via een slangetje en van tante Nel moet iedereen weten hoe dit werkt. Koen probeert het. Moeder weet wel hoe dit werkt. Vader wil het helemaal niet proberen.

Op school krijgt Koen een opdracht. Hij moet een werkstuk over zijn familie maken maar voor Koen is dit heel lastig en hij levert daarom ook niets in.

Het wad is heel belangrijk voor Koen. De plek die hij als paradijs op aarde beschouwt. Aukje moet dit één keer zien. Het is een hele onderneming maar toch neem hij haar mee.

Een heel bijzonder verhaal. Ik had dit boek dan ook zomaar uit. Dat komt dat ik steeds wilde weten hoe het verder zou gaan.

Leen deze titel

 • Janke Reitsma Niets ontgaat ons

  Een jongen zorgt voor zijn zieke babyzusje omdat hun moeder dat door haar psychische klachten niet kan doen. Hij neemt haar mee naar het wad.

  Gedrukt boek

 • Janke Reitsma Niets ontgaat ons

  Niets ontgaat ons van Janke Reitsma is een overrompelend gezinsdrama dat zich afspeelt aan de waddenkust. Koen leidt samen met zijn ouders een geïsoleerd bestaan. Als zijn moeder zwanger raakt en met...

  E-book

 • Janke Reitsma Niets ontgaat ons

  'Niets ontgaat ons' van Janke Reitsma is een overrompelend gezinsdrama dat zich afspeelt aan de waddenkust. Koen leidt samen met zijn ouders een geïsoleerd bestaan. Als zijn moeder zwanger raakt en met...

  Luisterboek (digitaal)

Corien

Medewerker informatie & advies bij dbieb

Ik ben werkzaam als invalkracht in verschillende bibliotheken van Friesland. Via dbieb schrijf ik regelmatig iets over een boek.

Het lezen van boeken heb ik altijd al heel graag gedaan en doe ik nog steeds. Het liefst waargebeurde verhalen. Als ik een boek lees dan doe ik dat vaak met een kop thee erbij.

Hopelijk helpen we u met alle tips om een goed boek of e-boek te kiezen.

Tips van Corien

alle tips van Corien

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb