Helaas ervaren sommige klanten momenteel een storing met de Wise-app. Er wordt hard gewerkt om dit probleem op te lossen. Wel kun je inloggen op Mijn dbieb via www.dbieb.nl Onze excuses voor het ongemak.

Toffe jongens

Emile Bode

20-06-2024 Tip van Corien

Dit is een heel mooi boek over de jaren zestig en zeventig. Het is heel herkenbaar voor de zestigplussers van nu.

In de jaren zestig hadden heel veel Nederlands geen telefoon. Als ze wilden bellen dan maakten ze gebruik van een telefooncel. Op heel veel plekken zag je dit staan. Nu zie je helemaal geen telefooncel meer. Bijna iedereen heeft wel een mobiel.

Ook wordt er geschreven over de inktpot. Op school werd met een kroontjespen geschreven. Af en toe moest je die in de inktpot doen. Tot in het midden van de jaren zestig werd hiermee geschreven. Nu wordt er ook wel met een pen geschreven maar er wordt ook veel op een computer enz. gedaan.

Veel mensen gingen eerst nooit op vakantie. Later werd dit steeds meer maar bleven ze wel in Nederland. Zo gingen ze bijvoorbeeld een paar dagen naar Friesland. Kamperen in Nederland was heel populair. En nu gaan veel Nederlanders ook naar het buitenland op vakantie.

De brommer speelden een grote rol bij de jeugd van jaren vijftig, zestig en zeventig. Van gespaard geld werd vaak een brommer gekocht. Er werd veel gesleuteld aan een brommer. Ook ging men vaak op brommervakantie.

Dit zijn maar een paar voorbeelden uit de jaren zestig en zeventig.

Ik vond het mooi om te lezen wat er allemaal in de afgelopen jaren is gebeurd/ is veranderd. Elk hoofdstuk heeft ook één of meerdere foto`s. Dit maakt het verhaal nog duidelijker.

Het is echt een boek om zelf te lezen, herinneringen op te halen of met meerdere mensen te bespreken.
 

Leen deze titel

  • Emile Bode Toffe jongens

    Herinneringen van mannelijke zestigplussers aan hun roerige jeugdjaren in de jaren zestig en zeventig. Met zwart-witfoto’s.

    Gedrukt boek

Corien

Medewerker informatie & advies bij dbieb

Ik ben werkzaam als invalkracht in verschillende bibliotheken van Friesland. Via dbieb schrijf ik regelmatig iets over een boek.

Het lezen van boeken heb ik altijd al heel graag gedaan en doe ik nog steeds. Het liefst waargebeurde verhalen. Als ik een boek lees dan doe ik dat vaak met een kop thee erbij.

Hopelijk helpen we u met alle tips om een goed boek of e-boek te kiezen.

Tips van Corien

alle tips van Corien

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb