Het huis aan het einde

Irwan Droog

11-01-2024 Tip van Corien

Irwan en zijn vriendin verlaten Amsterdam en ze vertrekken ook uit Nederland. Ze gaan wonen op een Noors eilandje. Dit is niet zomaar een eiland, het is een verlaten eiland in de poolcirkel. Ze vertrekken tijdens de coronapandemie. Dit maakt het reizen niet makkelijk, maar toch lukt het Irwan en zijn vriendin.

Op de voorkant (van dit boek) staat het huis waar ze wonen. Vanuit dit huis hebben ze een mooi uitzicht over het witte landschap, besneeuwde vlaktes, rafelige rotspunten en rotsen vol zeewier. Op het eiland was eerst nog een winkel en een school, deze zijn echter allemaal verdwenen. De jongeren zijn naar een grote stad verhuisd en vaak blijven ze daar dan wonen.

Irwan en zijn vriendin worden gastvrij ontvangen. De andere bewoners delen graag hun kennis en levenswijze. Alles gaat hier veel langzamer en ze komen hier dan ook echt tot rust. Hun leven in Amsterdam lijkt heel ver weg. Sommige bewoners verblijven korte periodes op het eiland omdat ze ook nog een huis hebben op het vaste land. Maar er zijn ook mensen die er hun hele leven al wonen, dit geeft wel aan hoe bijzonder dit afgelegen eiland is. Voor in het boek zit een overzichtskaartje van het eiland en een paar omliggende eilanden.

Ik vond het een mooi boek om te lezen. Irwan neemt je echt mee in al hun avonturen. De voorkant van dit boek sprak mij al direct aan, een huis op een verlaten eiland.

Bijzonder dat ze de stap hebben genomen om op zo`n afgelegen eiland te wonen.
 

Leen deze titel

  • Irwan Droog Het huis aan het einde

    Irwan Droog deed waar de meeste mensen alleen maar van dromen: hij verliet de drukte van de Nederlandse stad om samen met zijn vriendin en hond op een minuscuul, afgelegen eilandje in Noorwegen te gaan...

    Luisterboek (digitaal)

  • Irwan Droog Het huis aan het einde

    Irwan Droog deed waar de meeste mensen alleen maar van dromen: hij verliet de drukte van de Nederlandse stad om samen met zijn vriendin en hond op een minuscuul, afgelegen eilandje in Noorwegen te gaan...

    E-book

Corien

Medewerker informatie & advies bij dbieb

Ik ben werkzaam als invalkracht in verschillende bibliotheken van Friesland. Via dbieb schrijf ik regelmatig iets over een boek.

Het lezen van boeken heb ik altijd al heel graag gedaan en doe ik nog steeds. Het liefst waargebeurde verhalen. Als ik een boek lees dan doe ik dat vaak met een kop thee erbij.

Hopelijk helpen we u met alle tips om een goed boek of e-boek te kiezen.

Tips van Corien

alle tips van Corien

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb