Vanaf maandag 28 november sluiten alle vestigingen om 17.00 uur. Daarnaast is het dragen van een mondkapje verplicht en hanteert dbieb de anderhalvemeter richtlijn. Activiteiten in de avonduren zijn uitgesteld tot na 18 december. Voor activiteiten die plaatsvinden in de Kapel, vragen we een coronatoegangsbewijs. Bekijk onze aangepaste richtlijnen.

Het meisje van 100

Gouden jaren Annegreet van Bergen

Hayley Okines

1-7-2021 - Tip van Corien

De titel sprak mij direct aan. Daarom ben ik het boek gaan lezen.

Hayley heeft progeria. Een zeldzame aandoening die een zeer snelle veroudering veroorzaakt. Ze wordt acht keer sneller ouder dan andere mensen.

Op een dag ziet haar moeder twee bultjes aan weerszijden van de navel. Ze gaat naar de dokter. Die zegt: ’Niks om je zorgen om te maken’ Na een halfjaar draagt Hayley nog steeds kleding en luiers van een pasgeboren baby. Vanaf die tijd volgen er veel onderzoeken. Zo komen ze er achter dat Hayley progeria heeft.

In dit boek vertellen Hayley en haar moeder hoe ze er mee omgaan. Haar ouders proberen haar een normale jeugd te geven. Toch is ze ook nog vaak in het ziekenhuis voor onderzoeken en testen. De media volgen haar ook.

Hayley gaat ook een paar keer naar de progeria reunion in Amerika. Hier ontmoet ze andere kinderen met progeria.

Het was een mooi boek om te lezen. Knap hoe Hayley en haar omgeving er mee omgaan. De foto`s maken het verhaal nog duidelijker.

Nu snap ik de titel van het boek ook beter.

Leen deze titel

  • Het meisje van 100

    Hayley Okines, Kerry Okines

    Autobiografie van een 14-jarig meisje dat lijdt aan progeria, een zeldzame genetische aandoening die een zeer snelle veroudering veroorzaakt.

    Gedrukt boek

    Bekijk details van Het meisje van 100

Corien

Medewerker Informatie & Advies bij dbieb

Ik ben werkzaam als invalkracht in verschillende bibliotheken van Friesland. Via dbieb schrijf ik regelmatig iets over een boek.

Het lezen van boeken heb ik altijd al heel graag gedaan en doe ik nog steeds. Het liefst waargebeurde verhalen. Als ik een boek lees dan doe ik dat vaak met een kop thee erbij.

Hopelijk helpen we u met, alle tips, om een goed boek of e-boek te kiezen.

Tips van Corien

Alle tips van Corien

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb