Langs de Okavango

Ada Rosman-Kleinjan

11-04-2024 Tip van Corien

De Nederlanders Ada en Jan zijn in Namibië en Botswana. Ze gaan een reis maken door het noorden van deze landen en beginnen hun reis in Namibië. De overnachtingen in de parken en in Windhoek (een grote plaats) zijn geregeld. Verder zien ze wel waar ze slapen.

Voordat Ada en Jan aan de reis beginnen richten ze hun hele auto praktisch in. Ze hebben namelijk veel spullen mee. Borden, bestek, bekers, pannen en heel veel eten. De auto is de komende weken hun huis op vier wielen.

Vaak maken ze langen ritten. Dat komt omdat de afstanden vaak groot zijn en de wegen niet altijd goed zijn. Veel wegen zitten vol met gaten. Wat zijn ze dan ook blij als ze een keer op een ‘normale’ weg rijden.

Jan en Ada genieten van alles wat ze meemaken. Zo ontmoeten ze veel aardige mensen, zien veel dieren en een prachtige natuur. Door het zien van de dieren krijgen ze antwoord op hun vragen. Bijvoorbeeld: grazen nijlpaarden alleen het gras kort of eten ze ook vlees? Kan een olifant op zijn eigen slurf trappen?

Ook zijn ze vaak al vroeg op. Net als de Afrikanen, die staan op als de zon opkomt.

Langs de Okavango-rivier reizen ze door naar Botswana. Hier ontmoeten ze hun familie om oud en nieuw mee te vieren. Samen genieten ze van elkaar maar vooral van de dieren en de natuur. Een uitdagende tijd vol hoogtepunten. Daarna reizen ze in eigen tempo terug naar Windhoek.

In dit boek beschrijven Ada en Jan heel mooi wat ze allemaal meemaken. Ze nemen je echt mee op reis. In dit boek is een kaartje van Namibië en Botswana toegevoegd en hier en daar wat foto's.

Voor een mooie reis hoef je dus niet zo ver. Je leest ‘gewoon’ dit boek.

Leen deze titel

Corien

Medewerker informatie & advies bij dbieb

Ik ben werkzaam als invalkracht in verschillende bibliotheken van Friesland. Via dbieb schrijf ik regelmatig iets over een boek.

Het lezen van boeken heb ik altijd al heel graag gedaan en doe ik nog steeds. Het liefst waargebeurde verhalen. Als ik een boek lees dan doe ik dat vaak met een kop thee erbij.

Hopelijk helpen we u met alle tips om een goed boek of e-boek te kiezen.

Tips van Corien

alle tips van Corien

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb