Helaas ervaren sommige klanten momenteel een storing met de Wise-app. Er wordt hard gewerkt om dit probleem op te lossen. Wel kun je inloggen op Mijn dbieb via www.dbieb.nl Onze excuses voor het ongemak.

Lessen

Ian McEwan

07-12-2023 Tip van Corien

Roland wordt (op 11-jarige leeftijd) door zijn ouders naar een kostschool in Engeland gestuurd. Op dat moment heeft de wereld nog te maken met de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog en het IJzeren Gordijn.

Op de kostschool ontmoet hij zijn pianolerares. Ze verleidt Roland. Dit maakt Roland niet gelukkig en daardoor maakt hij zijn school niet af. Ook heeft hij verschillende baantjes. Zoals maker van gedichten voor op wenskaarten, tennisleraar en loungepianist. Hij maakt dus heel wat mee!

Jaren later ontmoet hij Alissa. Later is dit zijn vrouw, maar deze relatie verloopt niet soepel. Alissa laat een briefje achter met de tekst ‘doe geen poging om mij te vinden’ en ze laat Roland achter met hun zoon. Hij doet er alles aan om Alissa te vinden. Ook gaat hij op zoek naar antwoorden op de ‘waarom’ van zijn rusteloze bestaan.

Zoals eerder beschreven heeft Roland veel meegemaakt zoals verloren liefdes, gemiste kansen, muziek, vrienden, literatuur en politiek.

Het is een dik boek maar het leest vlot. Je wordt echt meegenomen in het leven van Roland.

Als je ook het ‘waarom’ wilt weten dan is het aan te raden om dit boek te lezen.
 

Leen deze titel

  • Ian McEwan Lessen

    Het verhaal van Rolands leven tegen de achtergrond van de woelige Europese geschiedenis na de Tweede Wereldoorlog.

    Gedrukt boek

Corien

Medewerker informatie & advies bij dbieb

Ik ben werkzaam als invalkracht in verschillende bibliotheken van Friesland. Via dbieb schrijf ik regelmatig iets over een boek.

Het lezen van boeken heb ik altijd al heel graag gedaan en doe ik nog steeds. Het liefst waargebeurde verhalen. Als ik een boek lees dan doe ik dat vaak met een kop thee erbij.

Hopelijk helpen we u met alle tips om een goed boek of e-boek te kiezen.

Tips van Corien

alle tips van Corien

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb