Mijn droom van Afrika

Corinne Hofmann

7-9-2023 Tip van Corien

Corinne Hofmann ontmoet tijdens een vakantie in Kenia een Masai-krijger. Ze wordt verliefd op hem, besluit alles op te geven in Zwitserland en gaat bij haar Masai-krijger in Kenia wonen.

In haar vorige boeken beschrijft de auteur hoe ze met het leven in Kenia omgaat en hoe het is om bij een Masai-stam te wonen. Ook beschrijft ze wat er daarna allemaal in haar leven in Zwitserland is gebeurd.

Corinne geeft in Zwitserland een lezing over haar leven bij de Masai. Dat zet haar aan het denken. Ze neemt een tijd vrij en gaat nadenken over wat ze wil. Zo maakt ze een lange voettocht door Namibië.  Hier komt ze tot deontdekking dat Kenia blijft haar trekken. Daarbij komt dat Napirai, dochter van Corinne, heel graag haar vader wil zien. Corinne en Napirai nemen een aantalweken vrij en gaan naar Kenia.

Het is een hele mooie reis. Corinne vindt de kleuren van de Masai-kleding weer heel indrukwekkend, net als haar eerste keer in Kenia. Napirai maakt tijdens deze reis echt kennis met haar geboorteland. Samen met haar moeder maakt ze een lange voettocht door Kenia. En het allerbelangrijkste is dat Napirai ziet haar vader weer. Ook maakt ze kennis met haar halfzusje en haar andere Afrikaanse familie. Voor Corinne en Napirai is dit een hele bijzondere reis. Een reis die ze niet hadden willen missen en nooit zullen vergeten.  Het is dan ook een moeilijk afscheid, maar hun band met de Afrikaanse familie zal altijd blijven bestaan.

Dit is het laatste boek van Corinne Hofmann. Het is dan ook aan te raden om de andere boeken ook te lezen. Dan maak je het hele verhaal mee. De andere boeken zijn: De blanke Masai, Weerzien in Kenia, Terug uit Afrika, Mijn droom van Afrika. Ik had haar boeken al eens gelezen. Voor mij blijft het mooi om te lezen. Het blijft bijzonder om te lezen wat liefde met twee mensen kan doen. Ook al komen ze uit twee verschillende culturen.

Leen deze titel

  • Corinne Hofmann Mijn droom van Afrika

    Verslag door de Zwitserse vrouw van haar reis door Afrika, samen met haar dochter, onder meer om haar ex-man, een Masai-krijger, en schoonfamilie te bezoeken.

    Gedrukt boek

Corien

Medewerker informatie & advies bij dbieb

Ik ben werkzaam als invalkracht in verschillende bibliotheken van Friesland. Via dbieb schrijf ik regelmatig iets over een boek.

Het lezen van boeken heb ik altijd al heel graag gedaan en doe ik nog steeds. Het liefst waargebeurde verhalen. Als ik een boek lees dan doe ik dat vaak met een kop thee erbij.

Hopelijk helpen we u met alle tips om een goed boek of e-boek te kiezen.

Tips van Corien

alle tips van Corien

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb