Mijn liefde voor Afrika

Daphne Sheldrick

3-8-2023 Tip van Corien

Daphne Sheldrick is geboren en getogen in Kenia. Op jonge leeftijd trouwt ze met Bill en krijgt ze dochter Jill. De familie verhuist naar Tsavo National Park waar Daphne haar hart verliest aan het park. In Tsavo National Park ontmoet ze David Sheldrick, opzichter van het park. Na haar scheiding van Bill gaat Daphne verder met David. Samen krijgen ze nog een dochter, Angela.

Het echtpaar doet er alles aan om de met uitstervende en bedreigde olifanten te redden, maar  helaas hebben ze ook te maken met stropers en ivoorhandel. Het leven in Tsavo National Park is niet eenvoudig maar ze gaan er helemaal voor.  In het park zijn weesolifantjes die Daphne met de hand  heeft grootgebracht. Bijvoorbeeld olifant Eleanor die nu een mooi leven heeft als hoofd van een eigen kudde. Thuis heeft het echtpaar ook verschillende dieren die allemaal een naam krijgen. Het hele gezin geniet hiervan.

Het werken in Tsavo National Park is echt het levenswerk van David. Er is dan ook een David Sheldrick Wildlife Trust opgericht, een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor het behoud van de prachtige natuur in Kenia. Samen met dochter Angela is Daphne nog steeds de drijvende kracht achter deze liefdadigheidsinstelling. Daphne is een van de belangrijkste milieubeschermers. Ze heeft verschillende prijzen op haar naam staan, zoals een belangrijke prijs voor de inzet en het behoud van Kenia`s wildparken. En ze is geridderd door Queen Elizabeth.

In het boek zijn veel foto`s te bewonderen waarop je kan zien wat ze allemaal meemaken in Kenia. Ik vond dit een heel mooi boek; het geeft een goede indruk van de Afrikaanse wildparken.

Leen deze titel

Corien

Medewerker informatie & advies bij dbieb

Ik ben werkzaam als invalkracht in verschillende bibliotheken van Friesland. Via dbieb schrijf ik regelmatig iets over een boek.

Het lezen van boeken heb ik altijd al heel graag gedaan en doe ik nog steeds. Het liefst waargebeurde verhalen. Als ik een boek lees dan doe ik dat vaak met een kop thee erbij.

Hopelijk helpen we u met alle tips om een goed boek of e-boek te kiezen.

Tips van Corien

alle tips van Corien

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb