Op reis met de Hope

Joshua van Eijndhoven

30-3-2023 Tip van Corien

Ik zag de voorkant van dit boek en dacht: Wat bedoelen ze met op reis met de Hope? 

Dit boek gaat over de 24-jarige Joshua die zijn carièreplannen als advocaat aan de kant schuift. Hij gaat iets heel anders doen.  Hij koopt een zeilboot en die krijgt de naam de Hope. Daarmee gaat hij de wereld rondzeilen. Joshua komt op veel plaatsen in verschillende landen.

Op de Kaapverdische eilanden ontmoet hij Katia. Ze worden verliefd. Eerst blijven ze nog op de Kaapverdische eilanden werken. Daarna gaan ze samen met de Hope zeilen.  Zes jaar lang. Samen maken ze van alles mee, ontmoeten hippies in Capao Brazilië en zwemmen met walwissen.  De zeilboot komt ook vast te zitten in het ijs.  Ook maken ze een gevaarlijke oversteek. Zo zeilen ze door het cycloongebied in het cycloonseizoen.  

Ook met een zeilboot kun je niet van de lucht leven; er moet ook geld binnenkomen. Daarvoor verzinnen ze veel creatieve manieren, in het Caribisch gebied werken ze bijvoorbeeld voor miljardairs. 

In dit boek wordt heel mooi beschreven wat ze allemaal meemaken. Hoe het is om op een zeilboot te wonen. Ook zijn er verschillende foto`s in het boek. Foto`s van mooie stranden. Op de foto`s zie je Joshua en Katia echt genieten. Voorin het boek zie waar je ze met de zeilboot zijn geweest. Achter in het boek beschrijft Joshua hoe het is om weer in Nederland te wonen. Een heel mooi boek.  Voor hen een avontuur om nooit meer te vergeten. Knap dat ze dit zijn gaan doen. 

Leen deze titel

Corien

Medewerker informatie & advies bij dbieb

Ik ben werkzaam als invalkracht in verschillende bibliotheken van Friesland. Via dbieb schrijf ik regelmatig iets over een boek.

Het lezen van boeken heb ik altijd al heel graag gedaan en doe ik nog steeds. Het liefst waargebeurde verhalen. Als ik een boek lees dan doe ik dat vaak met een kop thee erbij.

Hopelijk helpen we u met alle tips om een goed boek of e-boek te kiezen.

Tips van Corien

alle tips van Corien

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb