Winter

Laura Galloway

29-02-2024 Tip van Corien

De titel van het boek sprak mij direct aan. Wat wordt er bedoeld met zes jaar tussen de rendieren?

Laura komt uit Amerika. In dit boek wordt ook haar leven in Amerika beschreven. Tijdens haar werk doet Laura een DNA-test. Het resultaat: ze heeft genen van de Sámi- bevolking. Deze bevolkingsgroep leeft in het noorden van Scandinavië. Nu begrijpt ze wel iets meer van haar eigen uiterlijk.

Ze is wel heel nieuwsgierig naar deze bevolkingsgroep. Daarom gaat ze samen met haar vriend naar Noorwegen. Haar vriend gaat na zes maanden weer terug naar Amerika. Laura blijft uiteindelijk zes jaar bij de Sámi- bevolking. In dit boek wordt heel mooi beschreven hoe het leven hier gaat.
Laura probeert ook de taal te leren. Dit kost haar wel veel moeite. Deze bevolkingsgroep doet veel met rendieren. Zo maken ze bijvoorbeeld tenten van rendierhuiden, schoenen van rendierhuiden.

Het is een eenzaam bestaan in één van de meest afgelegen culturen op aarde. Dit boek is een ‘liefdesbrief aan het unieke landschap van de regio en tegelijkertijd een hartverscheurend relaas over verlies en geborgenheid.

Laura beschrijft haar leven in Amerika en haar leven bij de Sámi- bevolking heel mooi. Je wordt echt meegenomen in alles wat ze meemaakt. Voor in het boek is een kaart. Hier kun je zien waar de Sámi- bevolking leeft. Heel bijzonder dat ze via een DNA-test met deze bevolkingsgroep heeft mogen leven. Het zijn dan ook zes bijzondere jaren.
 

Leen deze titel

  • Laura Galloway Winter

    Een Amerikaanse vrouw krijgt een ander perspectief op de betekenis van ʹergens bij horenʹ wanneer ze voor de liefde verhuist naar een dorp in het Noordpoolgebied.

    Gedrukt boek

  • Laura Galloway Winter

    Wat betekent het om ergens echt bij te horen? Het zoutpad meets Wild.Een DNA-test die suggereerde dat ze genen deelde met de Sámi-bevolking was voor Laura Galloway reden om naar Noorwegen af te reizen....

    E-book

Corien

Medewerker informatie & advies bij dbieb

Ik ben werkzaam als invalkracht in verschillende bibliotheken van Friesland. Via dbieb schrijf ik regelmatig iets over een boek.

Het lezen van boeken heb ik altijd al heel graag gedaan en doe ik nog steeds. Het liefst waargebeurde verhalen. Als ik een boek lees dan doe ik dat vaak met een kop thee erbij.

Hopelijk helpen we u met alle tips om een goed boek of e-boek te kiezen.

Tips van Corien

alle tips van Corien

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb