Vanaf maandag 28 november sluiten alle vestigingen om 17.00 uur. Daarnaast is het dragen van een mondkapje verplicht en hanteert dbieb de anderhalvemeter richtlijn. Activiteiten in de avonduren zijn uitgesteld tot na 18 december. Voor activiteiten die plaatsvinden in de Kapel, vragen we een coronatoegangsbewijs. Bekijk onze aangepaste richtlijnen.

De zevende zus

De zevende zus Lucinda Riley

Lucinda Riley

8-7-2021 - Tip van Renate

Tijdens de eerste lockdown begon ik enigszins sceptisch aan het eerste deel van de Zeven Zussen. Al snel had Lucinda Riley mij in de ban rondom het mysterie van Pa Salt en zijn dochters en las ik in sneltreinvaart de eerste zes delen uit. Toen moest ik wachten…tot afgelopen mei. Het zevende deel kwam uit, vol verwachting klopte mijn hart.

In elk deel van deze reeks wordt het verhaal verteld één van de zeven zussen, allemaal geadopteerd en opgevoed door Pa Salt. Ze zijn allemaal vernoemd naar de een van de zeven sterren uit de Pleiaden, een sterrenstelsel. Er ontbreekt echter één naam, Merope, de zevende zus. De vraag is bestaat ze echt en wordt dit mysterie opgelost? In het zevende deel wordt het spoor naar de mysterieuze zevende zus bloot gelegd wanneer George Hoffman, de advocaat van de familie, onthult dat hij haar misschien op het spoor is.

Het boek begint in Nieuw-Zeeland en neemt ons mee in het leven van Mary-Kate. Een jonge ook geadopteerde vrouw, die samen met haar broer en moeder een wijngaard runt. Haar vader is overleden. Mary-Kate haar moeder, Marry McDougal beter bekent als Merry besluit na het overlijden op wereldreis te gaan terug naar haar jeugd.

Merry is opgegroeid in Ierland en is daar door een bedreigende situatie plotseling vertrokken. Het boek neemt je uitgebreid mee in de historie van het land. Waar Riley normaal gesproken een redelijk chronologische volgorde hanteert, springt dit boek soms heen en weer in de tijd en moet je even schakelen om te bedenken hoe dit past in het verhaal met de hoofdpersonen van dit boek.

In de huidige tijd reizen de zussen d’Apliese achter Merry aan en zijn ze steeds net te laat. In een spannende en meeslepende zoektocht gaan ze de hele wereld over. Als Merry er lucht van krijgt dat de zussen naar haar op zoek zijn, slaat ze iedere keer op de vlucht.

Ook het zevende deel leest weer als een trein. Riley weet je weer op bewonderingswaardige manier mee te nemen in de historische verhaallijn en het duurt even voor dat je erachter bent hoe het werkelijk in elkaar zit. Ook het zevende deel laat je vol spanning wachten op een mogelijk vervolg. Of het boek er daadwerkelijk komt is nog niet duidelijk.* Lucinda Riley overleed op 11 juni van dit jaar.

*Update: het achtste deel verschijnt in 2023. Het laatste deel van de Zeven Zussen serie wordt afgemaakt door Harry Whittaker, Riley's zoon.

Leen deze titel

  • De zevende zus

    Lucinda Riley

    Voor een herdenkingsbijenkomst voor hun overleden adoptiefvader zoeken zes zussen de zevende zus.

    Gedrukt boek

    Bekijk details van De zevende zus

Renate

Houdt zich bezig met digitale basisvaardigheden voor volwassenen voor team programmering bij dbieb

Leende als klein meisje, bijna wekelijks, haar boeken in Grou
Mama van 3 kinderen
Gaat niet slapen zonder te lezen en houdt van voorlezen
 

Tips van gastschrijvers

alle tips van gastschrijvers

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb