Een rooie aan de kant van de weg

Anne Tyler

22-12-2022 Tip van Maartje

Micah Mortimer is een gewone jongen die tevreden is met zijn leven. Hij heeft alles op orde, werkt als conciërge en heeft een bedrijfje voor computerhulp aan huis. Hij kan het goed vinden met zijn rommelige en drukke familie en hij heeft een lat-relatie waarin hij gelukkig is.

Dan gebeurt er van alles dat zijn leven op de kop zet: er komt een jongen aan de deur die meent dat Micah zijn vader is. Micah weet wel zeker dat dat niet kan, maar vangt hem gastvrij op in zijn huis. Hij komt weer in contact met de moeder van de jongen. Ook dreigt zijn vriendin uit huis te worden gezet, doordat ze een kat heeft, wat in haar huis niet mag. Micah reageert er nogal nonchalant op, waarna zijn vriendin de relatie beëindigt.

Micah kan slecht omgaan met deze gebeurtenissen, maar door deze confrontaties leert hij veel over zichzelf en hoe hij in het verleden op de dingen gereageerd heeft. Hij beseft dat zijn kijk op het verleden niet altijd klopt en gaat de wereld met andere ogen bekijken. Hij weet ineens misverstanden uit de weg te ruimen en zijn leven nieuwe kansen te bieden.

Ik heb dit verhaal met veel genoegen gelezen. Hartverwarmend, herkenbaar, ontroerend, heel prettig geschreven en niet te zwaar. Een aanrader.

 

Leen deze titel

Maartje

Senior medewerker informatie & advies bij dbieb

Ik ben Maartje van Sluis en heb altijd al veel van lezen gehouden. Als kind verstopte ik mij met een boek om niet gestoord te worden. Tegenwoordig ben ik meer een doener, maar ik lees nog graag psychologische romans over relaties, familiegeschiedenis en emigratie. Ook lees ik graag boeken over geschiedenis, reizen, natuur en landschap. Voor deze pagina schrijf ik regelmatig uitgebreide aanbevelingen voor boeken, maar voor wie meer tips wil hebben: op Librarything staat een overzicht van wat ik zoal lees, met een sterrenwaardering erbij.

In mijn werk voor dbieb houd ik mij vooral bezig met de digitale bibliotheek: de Online Bibliotheek, de apps van dbieb, digitale bestanden en de website van de bibliotheek.

Tips van Maartje

Alle tips van Maartje

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb