Geestgrond

Sara Moss

10-2-2022 Tip van Maartje

Silvie en haar ouders werken mee aan een archeologisch project om in de natuur te leven net zoals in de oudheid. Een zomer lang hebben ze een kamp opgeslagen in Noordoost-Engeland in de buurt van de muur van Hadrianus. Het project wordt geleid door een professor en er zijn ook drie studenten mee die hiermee studiepunten kunnen verdienen.

Silvie’s vader is een moeilijke man die zijn gezin tiranniseert. Hij heeft een diepgaande interesse in archeologie. Dat is ook de reden dat ze mee mogen doen aan het experiment van de professor. Door die diepgaande interesse is hij een goede sparringpartner voor de professor.

Silvie moet samen met de studenten iedere dag eten zoeken in de natuur. Zij weet daar veel van waardoor dat ook wel lukt. Ook kent ze door haar vader de verhalen over veenlijken die geofferd werden. Die verhalen spelen telkens door haar hoofd. Haar vader weet de professor op te zwepen tot steeds verder gaande experimenten die de oudheid nabootsen. Het experiment nadert daardoor een angstaanjagende climax.

Dit boek boeit vanaf de eerste pagina. Het is erg onrustbarend en angstaanjagend, een beetje thrillerachtig. Ik heb ook bijzonder genoten van de natuurbeschrijvingen, de informatie over de oudheid, de Engelse sfeer en de denkwereld van Silvie. Het spreekt aan op allerlei niveaus.

Leen deze titel

 • Geestgrond

  Sarah Moss

  De deelname aan een experimenteel archeologieproject over de moerasmensen in de ijzertijd in Northumberland heeft grote gevolgen voor de 17-jarige Silvie die door haar vader wordt mishandeld.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Geestgrond

 • Uittrekselbank naar uittrekselbank

  Vind een uittreksel van dit boek in de Uittrekselbank. Log in met je mijn dbieb account.

  Bekijk details van Uittrekselbank

 • LiteRom Bekijk details

  Vind recensies van dit boek in de LiteRom. Log in met je mijn dbieb account.

  Bekijk details van LiteRom

Maartje

Senior medewerker informatie & advies bij dbieb

Ik ben Maartje van Sluis en heb altijd al veel van lezen gehouden. Als kind verstopte ik mij met een boek om niet gestoord te worden. Tegenwoordig ben ik meer een doener, maar ik lees nog graag psychologische romans over relaties, familiegeschiedenis en emigratie. Ook lees ik graag boeken over geschiedenis, reizen, natuur en landschap. Voor deze pagina schrijf ik regelmatig uitgebreide aanbevelingen voor boeken, maar voor wie meer tips wil hebben: op Librarything staat een overzicht van wat ik zoal lees, met een sterrenwaardering erbij.

In mijn werk voor dbieb houd ik mij vooral bezig met de digitale bibliotheek: de Online Bibliotheek, de apps van dbieb, digitale bestanden en de website van de bibliotheek.

Tips van Maartje

Alle tips van Maartje

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb