Het verhaal van William

Elizabeth Strout

25-8-2022 Tip van Maartje

Het verhaal van William is een soort vervolg op Ik heet Lucy Barton. In dat verhaal wordt de liefdeloze jeugd van Lucy ontrafeld in gesprekken met haar moeder. Lucy groeide op in een zeer armoedig milieu, haar vader leed aan PTSS door het vechten in de Tweede Wereldoorlog en haar moeder raakte haar alleen op een gewelddadige manier aan. Door een beurs voor de universiteit en een mentor die haar op weg hielp weet ze aan dit milieu te ontsnappen. Ze ontmoet William. Hij is als een rots voor haar: betrouwbaar en vriendelijk. Bovendien heeft hij een lieve, rijke moeder waar Lucy het heel goed mee kan vinden. In de loop van het huwelijk komen andere kanten van William boven: onbereikbaar, niet betrokken en hij gaat vreemd.

Lucy vraagt een scheiding aan omdat ze zich beknot voelt in het huwelijk. Ze blijven wel vriendschappelijk met elkaar omgaan en zijn beide dol op hun kinderen. Na de scheiding hertrouwt William twee keer. Als hij door zijn derde vrouw verlaten is en een familiegeheim uit zijn jeugd ontdekt vraagt hij Lucy om hulp. Samen gaan ze op pad naar de plaats waar zijn moeder vandaan komt om meer over haar jeugd te weten te komen. Tijdens deze zoektocht ontdekt Lucy waardoor William zich door haar aangetrokken voelde en ze weet ook weer waarom ze gescheiden zijn.

Ik heb alle boeken van Elizabeth Strout met veel plezier gelezen. Dit boek is ook weer fantastisch. Dat komt doordat ze in een bondige, eenvoudige stijl de gedachten van Lucy Barton weet op te schrijven. Ook komt naar voren dat je je afkomst nooit helemaal van je af kunt schudden en dat die op onverwachte momenten een rol gaat spelen in je leven.

Leen deze titel

Maartje

Senior medewerker informatie & advies bij dbieb

Ik ben Maartje van Sluis en heb altijd al veel van lezen gehouden. Als kind verstopte ik mij met een boek om niet gestoord te worden. Tegenwoordig ben ik meer een doener, maar ik lees nog graag psychologische romans over relaties, familiegeschiedenis en emigratie. Ook lees ik graag boeken over geschiedenis, reizen, natuur en landschap. Voor deze pagina schrijf ik regelmatig uitgebreide aanbevelingen voor boeken, maar voor wie meer tips wil hebben: op Librarything staat een overzicht van wat ik zoal lees, met een sterrenwaardering erbij.

In mijn werk voor dbieb houd ik mij vooral bezig met de digitale bibliotheek: de Online Bibliotheek, de apps van dbieb, digitale bestanden en de website van de bibliotheek.

Tips van Maartje

Alle tips van Maartje

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb