Alle vestigingen van dbieb zijn vanaf donderdag 20 mei weer open. Voor vragen over de onze dienstverlening en de Coronarichtlijnen verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten en de spreekuren gaan door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

Terug naar Villa Rosa

Het veilige huis

Nicky Pellegrino

18-5-2021 - Tip van Margriet

Voor de liefhebbers van de romantische verhalen is auteur Nicky Pellegrino een zeer bekende. Pellegrino is een Engelse met Italiaanse roots. Doordat ze ’s zomers vaak in Italië verblijft, schrijft ze prachtig over het land en het overheerlijke Italiaanse eten. In haar eerder verschenen boeken kon je zelfs genieten van deze heerlijke recepten. Ook in Terug naar Villa Rosa vertelt ze graag over wat er gekookt en gegeten wordt. Een echte een zomerroman!

Wanneer het modebedrijf waar Stella al 25 jaar heeft gewerkt, wordt opgeheven omdat haar bazin is overleden, zit Stella met de handen in het haar. Ze weet niet wat ze moet gaan doen in Londen, want er is weinig wat haar buiten haar werk, boeit in Londen.

Haar beste vriendin Birdie geeft haar de gouden tip: een huizenruil! Via internet vindt Stella Leo uit Italië, die graag een tijdje met haar van woning wil ruilen. Ze mailen een tijdje over en weer en Stella besluit de gok te wagen. Ze komt terecht in Villa Rosa; een schitterend, romantisch huisje vlak bij de zee. Stella krijgt al gauw vriendinnen. Met Tosca, Rafaella en Francesca leert ze het Italiaanse leven, met het heerlijke eten, kennen. Ze begint zich steeds meer thuis te voelen en ziet er tegenop om weer naar Londen te moeten. Ondertussen onderhoudt ze intens mailcontact met Leo. Hij is voor zijn werk in Londen, maar is van plan om wel weer terug te komen in Villa Rosa. Ze leert Leo steeds beter kennen en het voelt of heeft ze er een nieuwe vriend bij gekregen.

Wanneer de dames een speeddate organiseren, dat een groot succes wordt, blijkt ook Leo hiervoor teruggekomen te zijn. Ze maken eindelijk persoonlijk kennis en het klikt.

Wanneer blijkt dat het huis naast Villa Rosa te huur is, biedt dit een goede kans voor Stella om haar terugreis naar Londen nog even uit te stellen.

Blijft Stella nu in Italië of gaat ze toch weer terug naar London?

Leen deze titel

 • Terug naar Villa Rosa

  Nicky Pellegrino

  Een gescheiden vrouw van middelbare leeftijd verruilt haar appartement in Londen voor een villa in het zuiden van Italië.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Terug naar Villa Rosa

 • Terug naar Villa Rosa

  Nicky Pellegrino

  Een gescheiden vrouw van middelbare leeftijd verruilt haar appartement in Londen voor een villa in het zuiden van Italië.

  E-book

  Bekijk details van Terug naar Villa Rosa

 • Terug naar Villa Rosa

  Nicky Pellegrino

  Als Stella onverwacht de kans krijgt om van huis te ruilen met een Italiaanse man, pakt ze direct het vliegtuig. Maar de eigenaar van haar nieuwe thuis intrigeert haar meer dan ze had verwacht…

  Luisterboek (digitaal)

  Bekijk details van Terug naar Villa Rosa

Margriet

Leesconsulent bij dbieb

Ik ben Margriet Groustra. Als kind las ik de hele bibliobus leeg en riep toen al, dat ik later bij de bibliotheek zou gaan werken. Toen dat eindelijk een feit was, zat ik op een eerste teamvergadering naast de bibliotheekmedewerkster, die op ca. 22-jarige leeftijd, destijds speciaal voor mij extra kinderboeken meenam. Pas later kwamen wij erachter dat wij elkaar daarvan kenden ...

Ik lees graag historische romans, reisverhalen, waargebeurd en boeken over familiegeschiedenis, maar vooral ook over mijn favoriete vakantielanden Frankrijk en Italië. Daarnaast heb ik al jaren een blog over boeken.
Nadat ik jaren als Informatiemedewerker heb gewerkt, werk ik sinds ca. 5 jaar als Leesconsulent op scholen voor De Bibliotheek op School. Ik lees nu dagelijks kinderboeken en in de vakanties romans voor volwassenen.

Tips van Margriet

Alle tips van Margriet

terug naar tips van dbieb