Boeken van Juf Fiep

Corien Oranje

16-06-2021 Tip van Margriet

Corien Oranje

Niveau: M3, E3, M4 vanaf ca. 6 jaar

Tekeningen: Marja Meijer

Genre: grappig

Serie: Juf Fiep

Onderwerp: Schoolleven

De boeken van Juf Fiep zijn ontzettend leuk! En vooral grappig. De groep 3 met Kas (meestal de redder in nood), de serieuze Eef die altijd maar wil werken in plaats van wat leuks doen, Tom, Rik en Saar beleven in ieder deel weer iets heel geks!

Hoe is het toch mogelijk? Juf zit op het dak, in de boom, zakt door het ijs, kan niet stoppen met haar kart, wordt achtervolgd door een beer of wordt bijna opgegeten door een haai! Hoe spannend is dat? Of de bom in de klas?

Er zijn al 15 deeltjes en in iedere schoolbieb staan er wel een paar. Ga op zoek naar de superleuke deeltjes van Juf Fiep!

Video's van Corien Oranje:

Leen deze titels

 • Corien Oranje Vlieg niet weg, juf!

  Juf Fiep en de kinderen van groep drie zien een luchtballon. Die zit vast in de boom. Juf Fiep klimt in de boom. Ze wil de ballon los maken. Maar dan vliegt juf de lucht in! AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

  Gedrukt boek

 • Corien Oranje Laat die beer los!

  Het is de dag voor kerst. Er is nog geen kerstboom in de klas. Ze gaan door de sneeuw naar het bos. Wat zien ze daar? Een jong van een ijsbeer! Met illustraties in zwart-wit. AVI-E3. Vanaf ca. 7 jaar.

  Gedrukt boek

 • Corien Oranje Weg met die draak!

  Er is een man in de klas. Hij wil zien of juf Fiep goed les geeft. Kas heeft een ei. Er komt een gat in. Wat komt er uit? En wat vindt de man daar van? AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.

  Gedrukt boek

 • Corien Oranje Kijk toch uit, juf!

  Juf Fiep en haar leerlingen maken vier spannende avonturen mee. Eef wordt ontvoerd. Juf Fiep vliegt van een skischans af. Er wordt een geitje gestolen. En de klas gaat op kamp. Twee verhalen op AVI-M4...

  Gedrukt boek

 • Corien Oranje Gooi juf in zee!

  Juf Fiep en groep drie zijn op zee. Daar komt de boot van Riet en Piet Snot. Piet wil goud. Zo niet, dan gooit hij juf Fiep in zee! AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.

  Gedrukt boek

Margriet

Leesconsulent / Mediacoach / Informatie medewerker

Ik ben leesconsulent/Mediacoach en Informatiemedewerker en Advies bij dbieb sinds 2015. Daarvoor heb ik jaren bij andere bibliotheken in Fryslân gewerkt. Sinds 2016 ben ik als leesconsulent op de scholen te vinden. Ik heb jaren in de bibliotheek van o.a. Bilgaard, Aldlân en Leeuwarden De Centrale in het Beursgebouw gewerkt. Momenteel is mijn werkgebied voornamelijk voormalig gemeente Littenseradiel.

Mijn passie ligt bij het blij maken van klanten met een leuk boek en nu vooral kinderen blij maken en ontdekken welk boek of serie bij hen past. Het onderdeel leesbevordering houdt mij altijd bezig.

Ik lees dagelijks kinderboeken en tijdens mijn vakantie volwassenen boeken. De recensies hiervan kun je terugvinden op de site van dbieb.

Tips van Margriet

alle tips van margriet

Meer jeugdtips van dbieb

terug naar begin de week met een boek