Drijven op een dak

Anneriek van Heugten & Mariella van de Beek

15-05-2023 Tip van Margriet

Drijven op een dak, Tienduizend spijkers en een slinger en andere boeken uit de serie boeken van uitgeverij De Lubas - “Terugblikken” (Boeken over de Canon van Nederland).

Heel veel onderwerpen uit de Nederlandse geschiedenis komen voorbij vanaf ver voor de Hunebedden tot aan 2022 toe. Voor iedereen is er wel een leuk boek uit deze serie. Houd je van Rembrandt, Michiel de Ruyter of Napoleon of toch liever iets van Annie M.G. Schmidt?

Drijven op een dak – Anneriek van Heugten & Mariella van de Beek
Vanaf ca. 9 jaar - AVI-E5
Hanneke (12) is met haar broers alleen op de boerderij als de dijken doorbreken. Leen gaat de koeien redden en Teeuw (7) zoekt zijn brandweerauto. Leesboek met informatie over de watersnoodramp van 1953. AVI-E5. Vanaf ca. 9 jaar.

Tienduizend spijkers en een slinger – Piet de Waal
Trijntje gaat werken bij Eise Eisinga. Samen werken ze aan zijn belangrijke uitvinding: een planetarium. Leesboek met informatie over Eise Eisinga. AVI-M6. Vanaf ca. 9 jaar.

Tips:

  • Laat de kinderen kennis maken met de Canon van Nederland. Veel kinderen weten te weinig van de Nederlandse geschiedenis en deze site neemt je mee op reis door de tijd
  • Bijv. In plaats van het Jeugdjournaal, laat je de kinderen een tijd lang iedere dag een filmpje van de Canon zien; gratis geschiedenisles waar je weinig voor hoeft te doen!
  • Laat de kinderen de filmpjes zien die op de vensterplaat van de Canon staan. Hierdoor worden leerkrachten en leerlingen erg enthousiast om over geschiedenis te lezen 
  • Neem de klas mee naar het Planetarium te Franeker.

 

Leen deze titel

Margriet

Leesconsulent / Mediacoach / Informatie medewerker

Ik ben leesconsulent/Mediacoach en Informatiemedewerker en Advies bij dbieb sinds 2015. Daarvoor heb ik jaren bij andere bibliotheken in Fryslân gewerkt. Sinds 2016 ben ik als leesconsulent op de scholen te vinden. Ik heb jaren in de bibliotheek van o.a. Bilgaard, Aldlân en Leeuwarden De Centrale in het Beursgebouw gewerkt. Momenteel is mijn werkgebied voornamelijk voormalig gemeente Littenseradiel.

Mijn passie ligt bij het blij maken van klanten met een leuk boek en nu vooral kinderen blij maken en ontdekken welk boek of serie bij hen past. Het onderdeel leesbevordering houdt mij altijd bezig.

Ik lees dagelijks kinderboeken en tijdens mijn vakantie volwassenen boeken. De recensies hiervan kun je terugvinden op de site van dbieb.

Tips van Margriet

Alle tips van Margriet

Meer jeugdtips van dbieb

terug naar begin de week met een boek