Het gestolen sterrenstof

Geert Klaasen

19-06-2023 Tip van Mirella

Finn is weer gepest op school gepest door Joris en komt verdrietig thuis. Als jij ’s avonds gaat slapen, droomt hij en wordt hij ’s nachts wakker in Dromenland. Hij ontmoet een rasechte middelleeuw en de mooie prinses Lisa. Hij raakt betrokken in een riddertoernooi, waar hij vecht tegen leeuwin Lea als een echte held. Verdwaasd wordt hij de volgende morgen wakker en vertelt zijn moeder over zijn droom die echt was! Hij beleeft ’s nachts verschillende avonturen en ontdekt dat hij in Dromenland kan zijn door sterrenstof. Maar er is gevaar, want het sterrenstof raakt op en dat is het einde van Dromenland. Iemand steelt en Finn gaat op onderzoek uit.

Het is een spannend boek, het is mooi om te lezen hoe het zelfvertrouwen van Finn groeit door wat hij ’s nachts meemaakt. Er zit veel fantasie in het verhaal en je maakt een eigen voorstelling van de sprookjesfiguren die erin voorkomen. Het is een bijzondere wereld in Dromenland. Het boek heeft een open einde er zijn dan ook nog twee vervolgdelen op dit boek.

Lessuggesties:

Mini leeslessen om met kinderen te praten over het boek, te stimuleren om erover na te denken en enthousiast maken. Via deze link: Leskaart bij De Kronieken van Finn

 • Tekenen: Finn komt terecht in Dromenland. Als jij in jouw Dromenland terecht zou komen, hoe ziet het er dan uit? Maak hier een tekening van.
 • Stelopdracht: Stel jij ontwaakt, net als Finn, in Dromenland. Hoe zal jouw nacht er dan uitzien? Welke avonturen zal je beleven? Schrijf hier een verhaal over.

Bron: kinderboekenjuf.nl

Leen deze titel

 • Geert Klaasen Het gestolen sterrenstof

  Finn wordt gepest op school. Gelukkig kan hij 's nachts ontsnappen naar Dromenland. Maar dan ontdekt hij dat er sterrenstof gestolen wordt. Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

 • Geert Klaasen De laatste vuurtorenwachter

  Finn kan ontwaken in Dromenland, een rijk waar hij een heldhaftige ridder is. Samen met zijn vrienden probeert hij de verdwenen prinses Sirocco op te sporen en de kwaadaardige Zandman te stoppen. Vanaf...

  Gedrukt boek

 • Geert Klaasen De zilveren zandstorm

  Finn is de bewaker van Dromenland. Kan hij samen met zijn vrienden de strijd tegen de Zandman winnen en zo Dromenland behoeden voor de ondergang? Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

Mirella

Medewerker informatie en advies / Leesconsulent-Mediacoach

Vanaf 2006 werk ik bij de bibliotheek in Leeuwarden en werk ik op de vloer als informatiemedewerker. Sinds kort ben ik ook leesconsulent-mediacoach en kom ik op kinderdagverblijven, peuteropvang en basisscholen in de gemeente Tytjerkstradiel en Leeuwarden. Als kind zijnde las ik graag boekenseries met meisjes in de hoofdrol die van alles beleefden zoals De olijke Tweeling. Nu lees ik graag literaire thrillers en lees ik jeugdboeken in het algemeen. Een van de leuke dingen aan dit werk: het advies geven bij het vinden van het juiste boek dat een kind graag wil gaan lezen.

Tips van Mirella

alles tips van mirella

Meer jeugdtips van dbieb

terug naar begin de week met een boek