het comfortabonnement

keuze lidmaatschap

Bij dbieb leen je boeken, e-books, luisterboeken, films en nog veel meer. Je kunt er lezingen bezoeken, cursussen volgen of in alle rust studeren. Bij dbieb is van alles te doen.


  • Toegang tot de enorme collectie

    Leen boeken, films, tijdschriften en meer.

  • Doe mee aan onze activiteiten

    Lezingen, cursussen en activiteiten; er is in dbieb van alles te doen. Met je lenerspas krijg je korting. Bovendien is er voordeel met je biebpas bij andere organisaties zoals de Harmonie.

  • Duizenden e-books, 24/7 beschikbaar

    Via de Online Bibliotheek toegang tot e-books en luisterboeken. Per soort max. 10 tegelijk voor een termijn van drie weken (gratis verlengen) + 1 digitaal tijdschrift per week.


Wat houdt het comfortabonnement in?

Kosten, looptijd en voorwaarden

Het comfortabonnement kost € 77,50 per jaar via automatische incasso. Wil je gebruik maken van acceptgiro dan kost het abonnement € 78,00 per jaar.

Een abonnement opzeggen kan tot vier weken voor de vervaldatum. Ben je langer dan een jaar lid, dan kun je het abonnement op ieder moment stopzetten. Je ontvangt dan restitutie van het teveel betaalde abonnementsgeld.

Je ontvangt een inleverattendering per e-mail en een gratis partnerpas. 

De uitleentermijn is zes weken. Je betaalt geen telaatgelden als je de materialen inlevert bij één van de vestigingen van dbieb.

Op al onze abonnementen is het reglement van dbieb van toepassing.

Wat kan ik allemaal lenen?

Met het abonnement kun je 30 items tegelijk lenen, die je 6 weken mag houden. Geleende materialen kun je twee keer verlengen, tenzij ze gereserveerd zijn. Je kunt met je pas lenen en inleveren bij alle bibliotheken in de provincie Fryslân. We berekenen geen telaatgelden als je de materialen inlevert bij één van de vestigingen van dbieb. Bovendien kun je gratis lenen bij Tresoar.

Reserveren binnen de provincie Fryslân is gratis. Aanvragen buiten de provincie is 10 keer gratis per  contributiejaar (afhalen bij een van de vestigingen van dbieb), daarboven zijn de kosten € 5,00 per aanvraag. Het reserveren van cd’s/dvd’s via Muziekweb kost € 4,00.  

Via de Online Bibliotheek onbeperkt toegang tot e-books en luisterboeken (per soort max. 10 tegelijk) en één digitaal tijdschrift per week.

Wat kan ik nog meer met mijn pas?

Met je pas kun je gratis gebruik maken van de computers in dbieb. Naast gratis reserveren van boeken, tijdschriften, dvd's, luisterboeken en cd's binnen Fryslân ook gratis aanvragen buiten Fryslân (maximaal 10 keer per jaar, afhalen in een vestiging van dbieb). N.B. aanvragen voor cd's en films buiten Fryslân zijn niet gratis.

Krijg ik korting als student of scholier?

Ja, je krijgt € 2,50 korting op vertoon van een geldige studentenpas.


Inschrijven

Inschrijven voor het comfortabonnement kan online of in dbieb. Neem een geldig paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs mee, ook na online inschrijving als je je lenerspas komt ophalen.

Tijdens het online inschrijven kies je in welke vestiging je lid wilt worden. Zet een vinkje bij comfort als je graag een comfortabonnement wilt. Je betaalt het lidmaatschap meteen via iDEAL. Na betaling krijg je een tijdelijk pasnummer en een bevestiging. 

Als je al lid bent kun je gemakkelijk overstappen naar een comfortabonnement.