community en meetups

terug naar doen

Kijk om je heen. Onderzoek. Ontdek. Stap eens in de wereld van een ander en verruim je blik! Of neem de wetenschap onder de loep. En doe nieuwe inzichten op. Of laat je inspireren door opiniemakers en wetenschappers voor een gezonder leven. Op deze pagina vind je een greep uit ons aanbod.


Brainwaves

In onze maatschappij worden we dagelijks overspoeld met prikkels. De samenleving staat bol van de continue stroom aan informatie. Wat doet dat met ons? Deze serie Brainwaves gaan opiniemakers en wetenschappers op zoek naar feiten en keuzes die we hebben. Geniet van goeie talks, scherpe vragen en een drankje achteraf.

brainwaves

Raymond Mens en Wim Groot Kruiskamp – nieuws als wapen

In deze Brainwaves-talk praten we over de toekomst van de journalistiek. A.I. gaat nu al een belangrijke spelen in het genereren van nieuwsberichten. Hoe betrouwbaar zijn die? We praten erover met Raymond Mens en Wim Groot Kruiskamp.

do 9 nov, dbieb Leeuwarden

Sander Duivestein – AI: Hoe echt is nep?

In 2025 is meer dan 90% (!) van alle informatie op internet door kunstmatige intelligentie gegenereerd. Betekent dit de democratisering van creativiteit? Of is dit het einde van creativiteit? Hoe ethisch is AI eigenlijk? Trendwatcher Sander Duivestein vertelt er alles over.
 

do 7 dec, dbieb leeuwarden

Over de schutting

Stevige Meningen zijn er in Nederland genoeg. Belangrijke onderwerpen ook. In Over de schutting gaan we in gesprek met elkaar. Over de situatie áchter iemands Stevige Mening. Superhost Sander Veen gidst ons door spraakmakende, leuke en schurende thema’s van nu. Helemaal offline, met inspirerende sprekers en artiesten.

bekijk de data

De geheimen van geweldloze communicatie

Tijdens dit interactieve college wijdt Christiaan Zandt je in de geheimen van geweldloze communicatie. Aan de hand van alledaagse voorbeelden en een aantal korte oefeningen laat Christiaan zien en ervaren hoe je meer verbinding kunt ervaren met jezelf en de mensen om je heen.

do 19 okt, dbieb Leeuwarden

Verbindend Communiceren

Opstandig gedrag, gebrek aan impulscontrole, luistert wel naar een vriend of vriendin maar absoluut niet naar jou, is soms opeens erg somber. Herkenbaar? Dan heb je een puber in huis. Voor de puber een hele struggle, maar voor ouders ook niet makkelijk. Neuropsycholoog Jiska Peper weet raad!
 

do 2 nov, dbieb Leeuwarden

Café ’t Einde

Blijf niet zitten met vragen over het levenseinde. Of het nu gaat over jezelf, een familielid of vriend(in), of over nu of in de toekomst: het is fijn om te weten wat je kunt verwachten. Niet iedereen praat daar gemakkelijk over. Loop gerust binnen bij Cafe 't Einde om vragen te stellen en anderen te ontmoeten. 
 

data café 't einde

Filosofie Meetup

Soms zijn er zaken die ons in het dagelijks leven raken, maar waar we niet de tijd voor nemen om bewust bij stil te staan. Tijdens de Filosofie Meetup voeren we socratische gesprekken waarbij we, geholpen door de inzichten van de grote denkers, actuele vraagstukken proberen te verhelderen.
 

data filosofie meet up


Gratis online cursussen - log in met je lenerspas en start een cursus


  • Meer weten?