community en meetups

terug naar doen

Kijk om je heen. Onderzoek. Ontdek. Stap eens in de wereld van een ander en verruim je blik! Of neem de wetenschap onder de loep. En doe nieuwe inzichten op. Of laat je inspireren door opiniemakers en wetenschappers voor een gezonder leven. Op deze pagina vind je een greep uit ons aanbod.


Brainwaves

Bij het woord ‘genderidentiteit’ checken veel mensen bij voorbaat uit. Terwijl vragen over identiteit iets zeggen ‘over ons allemaal, over hoe we in de wereld staan en hoe deze wereld op ons reageert. Onder ‘echte’ emancipatie worden vaak zaken als gelijke rechten, baas over eigen lichaam en gelijke afspiegeling tussen man en vrouw in werk en politiek verstaan. Maar kun je vrouwenemancipatie los zien van hoe mannen omgaan met bijvoorbeeld (on)betaalde zorg en veilige relaties? Tijdens deze reeks Brainwaves praten we erover met prominente gasten.

brainwaves

Milou Deelen

Op Internationale Vrouwendag komt Milou Deelen naar dbieb. In 2015 ging ze viral met een filmpje waarin zij zich uitsprak tegen slutshaming bij Vindicat, het studentencorps waarvan ze lid was. Ze schrijft o.a. voor het Parool en Volkskrant magazine en is een van de boegbeelden van een nieuwe lichting jonge feministen.

vr 8 mrt, dbieb Leeuwarden

Jens van Tricht

Niet alleen vrouwen, maar ook mannen worden door genderongelijkheid in hun vrijheid beperkt. Ze moeten sterk, zelfverzekerd en onafhankelijk zijn en mogen geen kwetsbaarheid tonen. Dit belemmert veel mannen om zichzelf te zijn. Idealist, anarchist en feminist Jens van Tricht vindt dat mannenemancipatie nodig is om te komen tot een verruiming van genderbeelden en normen.

do 4 april, dbieb Leeuwarden

Over de schutting

Stevige Meningen zijn er in Nederland genoeg. Belangrijke onderwerpen ook. In Over de schutting gaan we in gesprek met elkaar. Over de situatie áchter iemands Stevige Mening. Superhost Sander Veen gidst ons door spraakmakende, leuke en schurende thema’s van nu. Helemaal offline, met inspirerende sprekers en artiesten.

bekijk de data


nacht van de filosofie 2024

Provocatief Coachen

Prikkelen, plagen en overdrijven, met respect voor de ander. Dat is provocatief coachen. Bij deze onorthodoxe en speelse benadering van coachen combineer je humor, goed contact en uitdaging. Leer coachen op een frisse en krachtige manier!

wo 28 feb t/m 27 mrt, dbieb Leeuwarden

Filosofie Meetup

Soms zijn er zaken die ons in het dagelijks leven raken, maar waar we niet de tijd voor nemen om bewust bij stil te staan. Tijdens de Filosofie Meetup voeren we socratische gesprekken waarbij we, geholpen door de inzichten van de grote denkers, actuele vraagstukken proberen te verhelderen.
 

data filosofie meet up


Gratis online cursussen - log in met je lenerspas en start een cursus


  • Meer weten?