Alle vestigingen van dbieb zijn vanaf donderdag 20 mei weer open. Voor vragen over de onze dienstverlening en de Coronarichtlijnen verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten en de spreekuren gaan door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

collectie

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van dbieb? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer over de online bibliotheek

Kranten en tijdschriften

De bibliotheek heeft een aantrekkelijke collectie tijdschriften en kranten. De nieuwste nummers lees je in de bieb.

Digitale bronnen

digitale bronnen

We hebben een flink aantal digitale bronnen. Deze kun je in de bibliotheek of thuis bekijken.

Wetenschappelijke boeken

wetenschappelijke boeken

Leen boeken van universiteitsbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen van over de hele wereld.

Voor leesclubs

Deel je passie voor mooie boeken met anderen. Je leest meer en je ontmoet nieuwe mensen. Dubbel plezier dus!

Lezen op maat

Vind je lezen lastig of niet zo leuk? Dan heeft het Makkelijk Lezen Plein een mooi aanbod voor je. Heb je een leesbeperking of een visuele beperking? Dan biedt de dienst Passend Lezen uitkomst.

Digitale dossiers

De digitale dossiers van dbieb bieden betrouwbare informatie voorzien van toelichting en uitleg in tekst en beeld. Een dossier wordt gemaakt naar aanleiding van een activiteit al dan niet samen met één van onze partners.

Tips van dbieb

tips van dbieb

Jane Gardam Ver van Verona

Engeland, 1941. Jessica (13) weet al vanaf haar negende dat ze schrijver wil worden. Een verhuizing, de kennismaking met een politiek actieve jongen en een Duitse bom op een achterstandswijk maken enorme indruk. Jessica beschrijft alles pijnlijk eerlijk....

Elke week een nieuwe boekentip op tips van dbieb! 

Maartje tipt deze week Ver van Verona van Jane Gardam: "Het boek is ontzettend leuk geschreven, met veel humor en veel inlevingsvermogen in een 13-jarig pubermeisje."

  • Frysk Muzyk Argyf Bekijk details

    Alles wat betrekking heeft op componisten en componeren in Fryslân: downloadbare gedigitaliseerde partituren. Daarnaast organiseert het Frysk Muzyk Argyf concerten en cd-opnamen.

    Bekijk details van Frysk Muzyk Argyf

  • Frysk nei de fryske side

    Alles oer it Frysk: oanrieders, boeken oer Fryslân, berneboeken, Fryske e-books, boeken foar de list en noch folle mear.

    Bekijk details van Frysk