op vakantie

Wim Daniëls

10-3-2022 Tip van Corien

In dit boek zitten verschillende hoofdstukken over de geschiedenis van de vakantie en vrijetijdsbesteding.

Vroeger was het heel bijzonder als je op vakantie ging. Vaak ging je maar één dag of je ging helemaal niet op vakantie. Dat is wel een verschil met hoe het nu gaat. Nu gaan veel mensen een paar weken in eigenland of het buitenland op vakantie. In de lockdown was dit natuurlijk minder.

In dit boek worden de verschillende manieren van vakantie en vrijetijdsbesteding mooi beschreven. De foto`s maken het allemaal nog duidelijker.

Zo wordt er verteld over het kamperen, hoe dit steeds belangrijker werd. Maar ook dat mensen met de fiets, scooter, vouwwagen, caravan of met de trein op vakantie gingen.

Er is ook een foto waarop achterblijvers familielezen uitzwaaien die op vliegvakantie gaan. Een terras met tafels en stoelen en zwaaien maar. Deze foto is op Schiphol genomen. Mijn beppe vertelde dat ze haar broer ook een keer op Schiphol heeft uitgezwaaid.

Je kunt dit boek op vele manieren gebruiken. Zo kun je elke keer één of meerdere hoofdstukken lezen. Ook kun je met verschillende mensen over de verhalen uit dit boek praten. Er kunnen dan hele mooie gesprekken ontstaan.

Zelf vond ik dit een mooi boek om te lezen. Leuk om te lezen hoe het allemaal is veranderd. Wat er vroeger niet was maar nu heel gewoon is.

Leen deze titel

  • Wim Daniëls Op vakantie!

    Dertig korte hoofdstukken over de geschiedenis van de vakantie en vrijetijdsbesteding.

    Gedrukt boek

  • Wim Daniëls Op vakantie!

    Tegenwoordig vliegen we voor een habbekrats naar een tropische bestemming. Maar nog niet zo heel lang geleden was dat voor velen onbetaalbaar. Hoe gingen we toen met vakantie? Op de fiets, te voet, met...

    Luisterboek (digitaal)

Corien

Medewerker informatie & advies bij dbieb

Ik ben werkzaam als invalkracht in verschillende bibliotheken van Friesland. Via dbieb schrijf ik regelmatig iets over een boek.

Het lezen van boeken heb ik altijd al heel graag gedaan en doe ik nog steeds. Het liefst waargebeurde verhalen. Als ik een boek lees dan doe ik dat vaak met een kop thee erbij.

Hopelijk helpen we u met alle tips om een goed boek of e-boek te kiezen.

Tips van Corien

alle tips van Corien

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb