Toen waren er nog vier

Chelsea Sedoti

6-4-2023 Tip van Maaike

Ik lees regelmatig jeugd – en young adult-boeken, zo ook deze spannende thriller. De Amerikaanse auteur, Chelsea Sedoti, schreef al meerdere boeken voor Young Adult publiek, maar dit is het eerste boek wat vertaald is in het Nederlands.  

Vijf jongeren gaan een weekend met elkaar kamperen. Dit doen ze in een gebied, genaamd Salvation Creek, waar volgens de verhalen meerdere meisjes spoorloos verdwenen. 24 uur later zitten vier van de jongeren al op het politiebureau. Vriendin Maylee is namelijk spoorloos.  De beste vriendin van Maylee, Petra, denkt dat Maylee in de nacht is verdwaald. Complotdenker Nolan beweert dat ze is opgegeten. Dan de mysterieuze Abigail die denkt dat Maylees vriend, John, haar heeft vermoord. Vriend John wil een advocaat spreken.  Ondertussen gaat de tijd gewoon door en is de vraag: Wie houdt iets achter? Wat is er gebeurd in die nacht? De samenstelling van deze groep vinden ze allemaal bijzonder. Is Maylee dus degene die hun allemaal verbindt?  

Deze psychologische jeugdroman is ontzettend spannend en meeslepend. Het gaat veel over vriendschap, geheimen en de onverwachte verdwijning. Daarnaast is het eigentijds geschreven en vind ik het daardoor herkenbaar. Ook lees je dit boek heel vlot uit. Je wilt gewoon weten hoe het afloopt! De schrijfstijl is creatief doordat de vier personages ieder afzonderlijk worden ondervraagd door de politie. Het is alsof wij als lezers de transcripties van de verhoren lezen, erg bijzonder.  

leen deze titel

  • Chelsea Sedoti Toen waren er nog vier

    Vijf jongeren gaan een weekend kamperen in het bos. Na nog geen 24 uur melden vier van hen zich overstuur bij het politiebureau. Hun vriendin Maylee is verdwenen, maar de overgebleven vier hebben allemaal een ander verhaal. Wie houdt hier iets achter? Vanaf ca. 13 jaar.

    Gedrukt boek

Maaike

Medewerker Informatie & Advies bij dbieb

Ik ben medewerker informatie en advies bij dbieb. Zo ben ik in de bibliotheek zelf te vinden, maar ook ben ik werkzaam voor de unit digitaal en één dag in de week schaf ik collectie aan voor de gehele provincie. Als je mij zoekt met een boek, dan zit ik vaak thuis in de oude rookstoel die bij het raam staat. Door mijn werk bij dbieb is mijn interesse steeds breter geworden. Veelal zijn het wel boeken met geschiedenisthema's, maar ook regelmatig jeugd en Young Adult boeken. Ik hoop zoveel mogelijk (jonge) mensen te enthousiasmeren om boeken te gaan lezen! 

Tips van Maaike

alle tips van maaike

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb