Heeft je kind moeite met lezen? Ben je benieuwd hoe je je kind 'mediawijs' kunt maken? Of ben je op zoek naar voorleestips voor de allerkleinsten? Hier vind je informatie en tips.

Mediaopvoeding 0-6 jaar

Wist je dat door het samen kijken van een filmpje of samen spelen van een online spelletje een kind er ook echt iets van opsteekt? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is? Tips over mediagebruik in de opvoeding.

mediaopvoeding

Mediawijsheid 6-12 jaar

Hoe ga jij om met social media en internet? En wat typ je wel en niet tijdens het chatten? En hoe gebruik je internet op een veilige manier? Bekijk handige info over Mediawijsheid en tip je kind.

mediawijsheid

Boekstart

Op deze pagina vind je alle informatie over (voor)lezen met je kleintje. We geven je tips & tricks, stellen onze BoekStartcoach aan je voor, bieden tips voor leuke boekjes om mee te beginnen en nog heel veel meer.

boekstart

De digitale voorleestas

In de Digitale Voorleestas vind je de mooiste digitale prentenboeken. Daarbij geven we doe-, zing-, speel- en praatsuggesties. Je hebt plezier, je oefent met taal én je neemt elkaar mee in jullie eigen kijk op de wereld. Samen lezen was nog nooit zo leuk!

de digitale voorleestas

Begin de week met een boek

Elke week deelt een leesconsulent van dbieb een jeugdboekentip met (les)suggesties voor leerkrachten & ouders.
Je kunt je ook abonneren op de nieuwsbrief. Je ontvangt dan elke week de nieuwste tip in je mailbox!

begin de week met...

Makkelijk lezen plein

Vind je (klein)kind lezen niet zo eenvoudig? Kom dan eens naar het Makkelijk Lezen Plein (MLP) in dbieb. Kinderen kunnen hier zelf een keuze maken en als (groot)ouder/verzorger vind je er informatie over hoe je jouw kind verder kunt helpen.

makkelijk lezen plein

Voorlezen en vertellen

Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Een digitaal dossier vol informatie en tips rondom voorlezen en verhalen en vertellen.

dossier voorlezen en vertellen

Spreekuur Opvoedpunt

Als ouder ken jij je eigen kind natuurlijk het beste. Maar soms zijn er situaties waarbij je het even niet meer weet. Hoe fijn is het dan dat je bij het Opvoedpunt Leeuwarden terecht kunt met je vragen.

kijk wanneer je terecht kunt