Helaas ervaren sommige klanten momenteel een storing met de Wise-app. Er wordt hard gewerkt om dit probleem op te lossen. Wel kun je inloggen op Mijn dbieb via www.dbieb.nl Onze excuses voor het ongemak.

Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis

Sanne Rooseboom

18-12-2023 Tip van Annick

Ken je het Ministerie van Oplossingen al? Nee? Dat is mooi, want het Ministerie van Oplossingen kan alleen maar werken, wanneer niemand er iets vanaf weet. Anoniem lost dit Ministerie problemen op. Grote en kleine problemen.

Voor de ambtenaren was het heel moeilijk om niet te praten over hun geweldige werk. Zulke mooie daden verrichten, maar niemand om het mee te delen. Dat bleek te lastig en daarom werd het ministerie jaren geleden opgeheven.

Totdat iemand hulp nodig had. Iemand die gepest werd. Nina en haar vrienden schoten de oude ambtenaar mevrouw Vis te hulp en het Ministerie was weer terug!

In dit boek is er weer een groot probleem: er ligt een belangrijke uitvinding verborgen in het boshuis. Dat klinkt niet als een heel groot probleem toch? Gewoon even zoeken. Maar dit boshuis is van een verzamelaar. Het huis staat zo vol met spullen, dat de deur niet eens meer open kan. De kinderen willen de bewoner graag helpen om van zijn verzamelwoede af te komen én de uitvinding te pakken te krijgen. Dat wordt nog spannender wanneer zij niet de enige blijken te zijn die dit proberen..

Dit boek past uitstekend bij het thema ‘Bij mij thuis’. Welke schatten heb jij thuis, verzamel je ook iets? En wat als je teveel verzamelt? Hoe ziet je huis er dan uit? Zoek op internet eens wat voorbeelden op of laat het de leerlingen tekenen.

Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar.

Heb je de smaak te pakken? Goed nieuws: er zijn meerdere boeken met problemen die het Ministerie van Oplossingen moet zien op te lossen!

Annick

Leesconsulent/ mediacoach

Ik ben Annick Siemonsma en ik ben altijd al een verslinder van boeken geweest. Op school kreeg ik zelfs in een toneelstuk de rol van ‘boekenwurm’, die was me op het lijf geschreven. Ik ben leesconsulent in de gemeente Tytjerkstradiel en door mijn achtergrond als logopedist weet ik hoe ik kinderen die niet zo gemotiveerd zijn om te lezen, toch te enthousiasmeren.

Meer jeugdtips van dbieb

terug naar begin de week met een boek