Helaas ervaren sommige klanten momenteel een storing met de Wise-app. Er wordt hard gewerkt om dit probleem op te lossen. Wel kun je inloggen op Mijn dbieb via www.dbieb.nl Onze excuses voor het ongemak.

De Wisselaar

Maren Stoffels

09-01-2023 Tip van Annick

Iedereen moet wel eens iets doen wat je eigenlijk helemaal niet durft. Een spannende presentatie houden, een tandartsbezoek, of misschien wel bungeejumpen? Hoe fijn zou het dan zijn wanneer iemand anders dat even van je kan overnemen? Dat jij niet voor die grote groep hoeft te staan? Of dat jij niet van die brug hoeft te springen? En dat anderen niks in de gaten hebben! Dat iedereen denkt dat jij wel die durfal bent!

Maren Stoffels (zie ook onze leestip ‘ Ik moet dit doen’ ) heeft in haar boek een oplossing bedacht voor dit probleem: een Wisselaar! De Wisselaar wisselt met jou van lichaam en doet voor jou hetgeen je zelf niet zo ziet zitten. Niemand heeft het in de gaten en na afloop wissel je gewoon weer terug.

Een Wisselaar worden is niet voor iedereen weggelegd. Het is moeilijk om je voor te doen als iemand anders en allerlei spannende opdrachten uit te voeren. Anders, een nieuwsgierige en gevoelige jongen, blijkt een natuurtalent te zijn. Slaagt hij voor de training en wordt hij een heuse Wisselaar? Kan hij het geheimhouden voor zijn stoere tweelingbroer? Dat wordt een hele uitdaging wanneer blijkt dat Anders’ tweelingbroer zelf een Wisselaar inhuurt. Wat vindt zijn broer zo spannend? Die durft toch altijd alles?

Kom erachter en lees dit boek! Ook zeer geschikt om klassikaal voor te lezen. Leuk voor jongens en meiden vanaf 9 jaar. Doe na het lezen zelf de test op www.de-wisselaar.nl en kom erachter of je zelf een goede wisselaar zou zijn.

Leen deze titel

 • Maren Stoffels De Wisselaar

  De jongen Anders wordt ingeschakeld door het Wisselkantoor vanwege zijn bijzondere gave: hij kan met mensen van leven wisselen. Maar dit geheimhouden voor zijn tweelingbroer is moeilijker en minder leuk...

  Gedrukt boek

 • Maren Stoffels De Wisselaar

  De jongen Anders wordt ingeschakeld door het Wisselkantoor vanwege zijn bijzondere gave: hij kan met mensen van leven wisselen. Maar dit geheimhouden voor zijn tweelingbroer is moeilijker en minder leuk...

  E-book

 • Maren Stoffels De Wisselaar

  Anders ontdekt dat hij een Wisselaar is: hij kan van leven wisselen met iemand anders. Al snel krijgt hij zijn allereerste opdracht, maar is Wisselen wel zo leuk als het lijkt? Plotseling in een ander...

  Luisterboek (digitaal)

Annick

Leesconsulent/ mediacoach

Ik ben Annick Siemonsma en ik ben altijd al een verslinder van boeken geweest. Op school kreeg ik zelfs in een toneelstuk de rol van ‘boekenwurm’, die was me op het lijf geschreven. Ik ben leesconsulent in de gemeente Tytjerkstradiel en door mijn achtergrond als logopedist weet ik hoe ik kinderen die niet zo gemotiveerd zijn om te lezen, toch te enthousiasmeren.

Meer jeugdtips van dbieb

terug naar begin de week met een boek