Eén voor jou, twee voor mij

Jörg Mühle

27-06-2022 Tip van Annick

Een ontzettend grappig prentenboek rond het spreekwoord: waar twee vechten om een been, gaat de derde ermee heen. Het lukt beer en wezel maar niet om de drie paddenstoelen eerlijk te verdelen. Ze verzinnen allerlei argumenten waarom zij het meeste recht hebben op die derde paddenstoel en worden steeds bozer. Ondertussen merken ze niet dat vos stiekem komt aangeslopen en die derde paddenstoel zo opeet! Maar nu is de ruzie wel opgelost en zijn beer en wezel weer de beste vrienden. Maar dan komt wezel met drie aardbeien..

Lessuggestie

Dit boek is altijd toepasbaar: eerlijk delen is een onderwerp dat vaak voorbijkomt in de klas. Maar het past ook perfect bij het thema eten/drinken. Neem drie echte paddenstoelen en aardbeien en vraag na het voorlezen aan de kinderen hoe beer en wezel dit nou eerlijk kunnen delen? Laat het zien door het eten doormidden te snijden.

Leen deze titel

  • Jörg Mühle Eén voor jou, twee voor mij

    Beer vindt in het bos drie paddenstoelen. Hij brengt ze naar Wezel, die heerlijk kan koken. Als de paddenstoelen klaar zijn, krijgen de vrienden ruzie over wie de derde paddenstoel mag opeten. Dan wordt...

    Gedrukt boek

  • jeugd | 0-6 jaar Bekijk details

    Ben je op zoek naar de leukste boeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar? Op Jeugdbibliotheek.nl vind je bijvoorbeeld voorleesboeken en prentboeken. Bekijk ook de andere leeftijdscategorieën.

Annick

Leesconsulent / Mediacoach

Ik ben Annick Siemonsma en ik ben altijd al een verslinder van boeken geweest. Op school kreeg ik zelfs in een toneelstuk de rol van ‘boekenwurm’, die was me op het lijf geschreven. Ik ben leesconsulent in de gemeente Tytjerkstradiel en door mijn achtergrond als logopedist weet ik hoe ik kinderen die niet zo gemotiveerd zijn om te lezen, toch te enthousiasmeren.

Meer jeugdtips van dbieb

terug naar begin de week met een boek