Eén voor jou, twee voor mij

Jörg Mühle

27-06-2022 Tip van Annick

Een ontzettend grappig prentenboek rond het spreekwoord: waar twee vechten om een been, gaat de derde ermee heen. Het lukt beer en wezel maar niet om de drie paddenstoelen eerlijk te verdelen. Ze verzinnen allerlei argumenten waarom zij het meeste recht hebben op die derde paddenstoel en worden steeds bozer. Ondertussen merken ze niet dat vos stiekem komt aangeslopen en die derde paddenstoel zo opeet! Maar nu is de ruzie wel opgelost en zijn beer en wezel weer de beste vrienden. Maar dan komt wezel met drie aardbeien..

Lessuggestie

Dit boek is altijd toepasbaar: eerlijk delen is een onderwerp dat vaak voorbijkomt in de klas. Maar het past ook perfect bij het thema eten/drinken. Neem drie echte paddenstoelen en aardbeien en vraag na het voorlezen aan de kinderen hoe beer en wezel dit nou eerlijk kunnen delen? Laat het zien door het eten doormidden te snijden.

Leen deze titel

  • Eén voor jou, twee voor mij

    Jörg Mühle

    Beer vindt in het bos drie paddenstoelen. Hij brengt ze naar Wezel, die heerlijk kan koken. Als de paddenstoelen klaar zijn, krijgen de vrienden ruzie over wie de derde paddenstoel mag opeten. Dan wordt...

    Gedrukt boek

    Bekijk details van Eén voor jou, twee voor mij