Films die nergens draaien

Yorick Goldewijk

23-05-2022 Tip van Aukje

Op dezelfde dag dat Cato ter wereld kwam, heeft haar moeder die verlaten. Cato’s vader is sindsdien altijd afwezig, ook al zit hij gewoon tegenover zijn dochter aan tafel. Cato heeft zich er inmiddels bij neergelegd. Denkt ze. Wanneer ze thuis een geheimzinnig kaartje vindt van een verlaten bioscoop en ontdekt dat deze weer open is, besluit Cato er een kijkje te gaan nemen. Al snel ontdekt ze dat er iets vreemds met de bioscoop aan de hand is, en dat het geen gewone films zijn die er draaien. De bioscoop lijkt in verbinding te staan met het verleden. Op zoek naar avontuur en de waarheid over haar moeder, wordt Cato meegesleurd op een gevaarlijke reis door tijd en herinneringen, recht naar een plek diep in haar hart. Een plek die ze altijd voor zichzelf verborgen had weten te houden. Tot ze voor een keuze staat die het leven van haar en haar vader voorgoed zal veranderen.

Wat een prachtig, ontroerend en verrassend boek is dit. De voorkant van het boek nodigt uit om het te gaan lezen en als je eenmaal begint dan zit je er ook echt helemaal in. Het gedeelte over de bijzondere bioscoop is prachtig gevonden: Ik denk dat we allemaal wel naar zo'n bioscoop zouden willen gaan.

Voor kinderen die houden van spannende en mysterieuze verhalen maar ook erg geschikt om voor te lezen.

thema's: Eenoudergezin, Identiteit, Herinneringen, Tijdreizen

Vanaf ca. 10 jaar

Lessuggestie:

Stel je voor dat jij jouw film mag gaan bekijken op het filmdoek in de LUX bioscoop. Welk moment of welke herinnering zou jij dan willen herbeleven? Schrijf een verhaal waarin je met mevrouw Kano door het filmdoek stapt om dat moment opnieuw te beleven.(www.kinderboekenjuf.nl)

Leen deze titel

  • Yorick Goldewijk Films die nergens draaien

    De moeder van Cato (12) is bij haar geboorte overleden, haar vader heeft geen aandacht voor haar. Met hulp van mevrouw Kano en haar bijzondere bioscoop gaat ze op zoek naar verloren herinneringen. Vanaf...

    Gedrukt boek

  • Yorick Goldewijk Films die nergens draaien

    Op dezelfde dag dat Cato ter wereld kwam, heeft haar moeder die verlaten. Cato’s vader is sindsdien altijd afwezig, ook al zit hij gewoon tegenover zijn dochter aan tafel. Cato heeft zich er inmiddels...

    E-book

Aukje

Leesconsulent / Mediacoach

Ik ben Aukje Rusticus, leesconsulent in de gemeente Tytsjerksteradiel. Als kind was ik al dol op boeken en kwam ik graag in de bibliotheek. Daar voelde ik mij als een kind in een snoepwinkel. Dit enthousiasme voor boeken is gebleven en wat is het dan fijn dat over te mogen brengen op kinderen en leerkrachten. Bij mijn bezoek aan scholen laat ik zoveel mogelijk verschillende boeken zien: boeken over vroeger, spannende boeken, weetjes boeken. Voor ieder kind is er een boek. Ik help ze graag om het juiste boek te vinden zodat ze met plezier gaan lezen en blijven lezen.

Tips van Aukje

Alle tips van aukje

Meer jeugdtips van dbieb

terug naar begin de week met een boek