Helaas ervaren sommige klanten momenteel een storing met de Wise-app. Er wordt hard gewerkt om dit probleem op te lossen. Wel kun je inloggen op Mijn dbieb via www.dbieb.nl Onze excuses voor het ongemak.

Fabulant

Marloes Kemming

11-12-2023 Tip van Margriet

Isa heeft de stomste zomervakantie ooit. Haar vader en stiefmoeder zijn op huwelijksreis en hebben haar gedumpt bij de saaie oom Arnold. Ze verveelt zich kapot, tot ze erachter komt dat hij een groot geheim heeft. In zijn schuur is een doorgang naar een prachtige tuin. In die tuin bevindt zich de poort naar Fabulant, een magische wereld vol wonderlijke wezens, spannende plekken en... groot gevaar.

Dit B-boek heb ik in één ruk uitgelezen. Wat een prachtig verhaal! Marloes schrijft heel beeldend, zodat je de gebeurtenissen en personages zo voor je ziet: de slechte koningin Resa, de verschillende werelden, de elf Caleb. Op de cover staan al de magiër Monsi en de panter Nobel. De illustrator Kristel Steenbergen geeft met deze cover direct de magische sfeer van het verhaal weer. Ik was bang dat de zoektocht naar huis niet helemaal in het boek zou passen en we daarom moesten wachten op een volgende deel, maar was blij verrast toen dat niet het geval bleek. Wel blijft er een deurtje open naar een vervolg...

Voor iedereen die van magische boeken houdt, fans van Harry Potter, de kronieken van Narnia en Het oneindige verhaal. Lezen vanaf 10 jaar.

Tip: In de binnenkant van het boek zijn de verschillende werelden die in het heelal met elkaar verbonden zijn getekend. Kun jij een nieuwe wereld bedenken? Hoe heet deze wereld en wat leeft er (niet)? Hoe ziet de wereld eruit? Teken en schrijf het!

Leen deze tiel

 • Marloes Kemming De duistere koningin

  Isa (11) heeft de stomste zomervakantie ooit, tot ze een magische wereld ontdekt vol wonderlijke wezens, spannende plekken en een groot gevaar. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

 • Marloes Kemming Fabulant

  Isa (11) heeft de stomste zomervakantie ooit, tot ze een magische wereld ontdekt vol wonderlijke wezens, spannende plekken en een groot gevaar. Vanaf ca. 10 jaar.

  E-book

 • Marloes Kemming De duistere koningin

  Een magisch avontuur vol nieuwe werelden, wonderlijke wezens, vriendschap en heldenmoed. Voor lezers die houden van Harry Potter, Het Oneindige Verhaal en Alice in Wonderland. Isa heeft de stomste zomervakantie...

  Luisterboek (digitaal)

Margriet

Leesconsulent / Mediacoach

Ik ben Margriet Betzema, leesconsulent bij dbieb. Mijn favoriete boeken gaan over de toekomst of juist het verleden. Naast heel veel (kinder) boeken lezen ben ik ook graag buiten in de tuin en wandel ik in de natuur.

Tips van Margriet

alle tips van margriet

Meer jeugdtips van dbieb

terug naar begin de week met een boek