Helaas ervaren sommige klanten momenteel een storing met de Wise-app. Er wordt hard gewerkt om dit probleem op te lossen. Wel kun je inloggen op Mijn dbieb via www.dbieb.nl Onze excuses voor het ongemak.

Hart van staal

Simon van der Geest

18-3-2024 Tip van Margriet

Ravi kan zijn oren niet geloven: op het eiland waar hij woont wordt muziek verboden! Wat moet hij zonder zijn gitaar? Hij begrijpt niet dat zijn ouders het eens zijn met het verbod. Als hij ontdekt dat ze slapen met hun ogen open en dat er blauw licht uit hun oren schijnt, vermoedt hij dat er meer aan de hand is.

Wat een geweldig boek van Simon van der Geest! In dit eerste deel van een tweeluik lees je over een wereld in de nabije toekomst waar robots de wereld overnemen en muziek verboden is. Het verhaal leest als een trein en je wilt heel graag weten hoe de kinderen Ravi, Zina, Blinker en Mink als echte rebellen in opstand komen tegen het regime en of het ze lukt om anderen te laten inzien dat er rare dingen gebeuren op het eiland. Pas op: als je dit boek leest wil je heel graag weten hoe het verder gaat! Daar moeten we nog even op wachten. Waarschijnlijk komt het tweede deel eind 2024 uit.

Met prachtige zwart-wit illustraties van Martijn van der Linden.

Tip: Het verhaal bevat liedjes die je ook echt kunt beluisteren via Spotify. Zoek naar het album Hart van Staal van De Rebellen.

Leen deze titel

  • Simon van der Geest Hart van staal

    Ravi (12) worstelt met het verbod op muziekinstrumenten op het eiland waar hij woont. Op een nacht merkt hij dat er iets vreemds aan de hand is met zijn ouders. Samen met zijn vriendin Zina komt hij tot...

    Gedrukt boek

  • leestips Bekijk details

    Zelf lezen of voorlezen kan ieder moment van de dag. En lezen kun je op verschillende manieren doen. Van 150 cm bij elkaar lezen tot leesbingo. Of je hond of je kat voorlezen, dat kan ook. Wij verzamelen...

Margriet

Leesconsulent / Mediacoach

Ik ben Margriet Betzema, leesconsulent bij dbieb. Mijn favoriete boeken gaan over de toekomst of juist het verleden. Naast heel veel (kinder) boeken lezen ben ik ook graag buiten in de tuin en wandel ik in de natuur.

Tips van Margriet

alle tips van margriet

Meer jeugdtips van dbieb

terug naar begin de week met een boek