de jongen en de papegaaiduiker

Michael Morpugo

11-07-2022 Tip van Wendy

Dit boek vertelt het bijzondere verhaal van een jongen en een vuurtorenwachter. Hoe door een schipbreuk een hechte vriendschap ontstaat, ook tussen mens en dier!

Het verhaal gaat over een jongen, die Allen heet en die gered wordt door een vuurtorenwachter. Deze vuurtorenwachter woont alleen in de vuurtoren van een eiland. Allen is met zijn moeder, per schip, op weg naar zijn grootouders om daar te gaan wonen. Op een nacht, na een vreselijke storm wordt hun schip stuurloos en loopt vast tegen de rotsen. Hij, de bemanning en de andere passagiers belanden op een rots in zee een eind van de kust vandaan. De vuurtorenwachter ziet dit allemaal gebeuren en aarzelt geen moment! Die nacht redt de vuurtorenwachter alle gestrande mensen met zijn bootje! Allen krijgt ook nog een schilderijtje van de vuurtorenwachter.

Dit gebaar en de redding maken zo’n indruk op Allen, dat hij één ding zeker weet: ooit komt hij een keer terug om de vuurtorenwachter te bedanken! Als Allen eindelijk de kans krijgt om terug te keren, is de vuurtorenwachter niet meer alleen…

  • Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. (A)
  • Het verhaal is eenvoudig geschreven en je wilt weten hoe het afloopt!
  • Een aanrader voor kinderen die houden van avontuur, vriendschap, afscheid en weetjes over papegaaiduikers!

Lessuggesties:

Leen deze titel

  • Michael Morpurgo De jongen en de papegaaiduiker

    Engeland, eerste helft twintigste eeuw. Tijdens een storm komt een schip in de problemen. Vuurtorenwachter Benjamin weet alle mensen te redden, ook de kleine Allen. Als Allen hem jaren later bezoekt, worden...

    Gedrukt boek

Wendy

Leesconsulent / Mediacoach

Sinds augustus 2020 ben ik werkzaam binnen dbieb, als leesconsulent. Van lezen wordt je wijzer, lezen ontspant, maar er is nog iets:
Lezen verbindt en daar wordt ik blij van! Dat gun ik iedereen. Daarom ben ik graag degene die jong en oud motiveert om te gaan lezen!

Tips van Wendy

alle tips van Wendy

Meer jeugdtips van dbieb

terug naar begin de week met een boek