Helaas ervaren sommige klanten momenteel een storing met de Wise-app. Er wordt hard gewerkt om dit probleem op te lossen. Wel kun je inloggen op Mijn dbieb via www.dbieb.nl Onze excuses voor het ongemak.

Hoor je mij?

Caja Cazemier & Martine Letterie

22-1-2024 Tip van Wendy

Een boek dat je gelezen moet hebben als je meer wilt weten over doof zijn en gebarentaal!

“Als je moet leven tussen twee werelden…”

Deze zin maakte mij meteen nieuwsgierig. Tijdens het lezen ontdekte ik al snel wat er mee bedoeld werd: de wereld met mensen die horen en de wereld met mensen die niet goed kunnen horen of doof zijn. Je krijgt als lezer een inkijkje in het leven van twee dove kinderen. Je leeft gelijk mee, want het is niet gemakkelijk om doof te zijn in een horende wereld. Ik heb het boek in één keer uitgelezen, want ik wilde weten hoe uiteindelijk met deze kinderen zou gaan!

Het verhaal begint met een meisje die niet goed kan horen en een CI heeft. (Cochleair Implantaat) Met dit apparaatje kan ze beter horen. Als lezer ontdek je snel dat het heel lastig is voor iemand die veel minder hoort, om alles mee te krijgen. In het tweede hoofdstuk wordt er over een jongen in de jaren 50 verteld en krijg je een goed beeld van hoe het toen voor een dove jongen moet zijn geweest.

Eigenlijk zijn het dus twee verhalen, iets wat ik heel leuk vind aan dit boek.

Het verhaal is verdeeld in hoofdstukken en het ene hoofdstuk gaat over het meisje en het andere hoofdstuk over de jongen in de jaren 50. Het heden en verleden wisselen elkaar af en dat leest lekker door.

Geschikt voor: kinderen vanaf 10 jaar.

Interessant: Elk hoofdstuk wordt vertaald in gebarentaal, met een plaatje.

Leuk weetje: Wist je dat op de voorkant het hele alfabet in gebarentaal staat?!

Lessuggesties:

Dit boek zou je kunnen gebruiken bij de volgende thema’s:

Leen deze titel

 • Caja Cazemier, Martine Letterie Hoor je mij?

  De dove Sterre gaat naar de brugklas, maar merkt dat ze dingen mist. Hoort ze alleen bij haar dove vrienden thuis? In het verleden is er Freek, die op een internaat voor dove kinderen zit. Als hij niet...

  Gedrukt boek

 • Caja Cazemier, Martine Letterie Hoor je mij?

  Sterre vindt het spannend om naar de brugklas te gaan. Ze is doof, maar wil absoluut geen tolk mee naar school. Wat ze wel wil? Vooral niet opvallen! Het begint goed, maar al snel merkt ze dat ze dingen...

  E-book

 • Caja Cazemier, Martine Letterie Hoor je mij?

  Sterre vindt het spannend om naar de brugklas te gaan. Ze is doof, maar wil absoluut geen tolk mee naar school. Wat ze wel wil? Vooral niet opvallen! Het begint goed, maar al snel merkt ze dat ze dingen...

  Luisterboek (digitaal)

Wendy

Leesconsulent / Mediacoach

Sinds augustus 2020 ben ik werkzaam binnen dbieb, als leesconsulent. Van lezen wordt je wijzer, lezen ontspant, maar er is nog iets:
Lezen verbindt en daar wordt ik blij van! Dat gun ik iedereen. Daarom ben ik graag degene die jong en oud motiveert om te gaan lezen!

Tips van wendy

alle tips van wendy

Meer jeugdtips van dbieb

terug naar begin de week met een boek