Het leven dat ik kende

Het leven dat ik kende Esther Boek

Esther Boek

28-10-2020 - Tip van Anneke

Een waargebeurd verhaal geromantiseerd tot een roman. De schrijfster heeft er voor gekozen het een roman te noemen. Er is niets verzonnen, elke gebeurtenis is helaas waarheid. Het slotwoord in het boek is dan ook van Roelf en Sophie.

De gebeurtenissen in het leven van Roelf (Ellen en Sophie) zouden voor een roman overdreven lijken; onwaarschijnlik, ongeloofwaardig… Wat de schrijfster ook zegt: 'Dat wat mensen overkomt, kan grenzen aan het onwaarschijnlijke'.

Heb je invloed op het soms genadeloze in het leven? Hoe gaat een ieder met noodlot om? Interessant gegeven……vallen en weer opstaan…
Dat wordt jammer genoeg niet uitgediept. Maar het is dan ook een roman, geen filosofisch boek.
Helaas zijn deze dus waarheid en in samenwerking met Roelf en partner geschreven, de grote lijnen zijn realiteit, verweven tot een roman.

Het boek geeft te denken… in hoeverre zijn beslissingen die een ieder maakt van invloed op rampspoed? Het boek leest vlot en de schrijfster maakt mooie zinnen. Mooi taalgebruik!

Enig minpuntje voor mij persoonlijk is dat na ieder hoofdstuk er vlinders zijn die het afsluiten. Staat er totaal los van en kan ik niet plaatsen. Onnodig en het stoorde me. Ook de subtitel: 'Als je speelt met vuur, ben je nergens veilig', zonder veel weg te geven over het boek, vind ik deze onnodig en geeft het idee iets van een thriller te hebben.

Zeker een aanrader!

Leen deze titel

 • Het leven dat ik kende

  Esther Boek

  Na het verlies van zijn vrouw en kind lukt het Roelf redelijk zijn leven weer op te pakken, tot het noodlot opnieuw toeslaat.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het leven dat ik kende

 • Het leven dat ik kende

  Esther Boek

  Het leven dat ik kende is een aangrijpende roman gebaseerd op waargebeurde feiten. Nadat Roelf alles waar hij van hield is verloren, lijkt het leven hem weer toe te lachen wanneer hij het geluk opnieuw...

  E-book

  Bekijk details van Het leven dat ik kende

 • Het leven dat ik kende

  Esther Boek

  Nadat Roelf alles waar hij van hield is verloren, lijkt het leven hem weer toe te lachen wanneer hij het geluk opnieuw vindt met Sophie. Tot die nacht waarop hun huis, met daarin alle onvervangbare herinneringen,...

  Luisterboek (digitaal)

  Bekijk details van Het leven dat ik kende

Anneke

Als kind las ik al graag en veel! Daarna alle talen in het vakkenpakket met de bijbehorende boeken te 'moeten' lezen in allerlei talen!! Taal is dan ook mijn ding: Engels gaan studeren. Toch de medische wereld ingegaan, dus ook geïnteresseerd in medische verhalen/thema’s. Mijn interesse gaat allereerst uit naar literaire en psychologische thrillers, maar tegenwoordig ook veel op zoek naar waargebeurd of biografieën. Onder het mom: wat drijft de mens? Ook ben ik voorleesvrijwilliger zodra dat weer kan, voornamelijk omdat het zo belangrijk is kinderen kennis te laten maken met taal/ lezen. Het plan is nog steeds zelf een boek te schrijven... ooit.
Veel leesplezier!

Tips van Anneke

alle tips van Anneke

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb