Hamnet

Lieve Edward Ann Napolitano

Maggie O’Farrell

25-3-2021 - Tip van Maaike

Ik ben een liefhebber van allerlei geschiedenisthema’s, zeker ook klassiekers. Tijdens een lesdag tipte een collega dit boek. ‘’Dit vind jij vast een prachtig boek.’’ Hier had ze zeker gelijk in. Ik heb het met heel veel plezier gelezen. Hamnet is een roman uit 2020 en vertaald vanuit het Engels.

De historische roman is geïnspireerd op het leven van Hamnet (of Hamlet), de zoon van Shakespeare. In het jaar 1596 sterft hij op 11-jarige leeftijd. Vermoedelijk aan de pest. Dit verhaal begint bij de tweelingzus van Hamnet, genaamd Judith. Op een zomerdag vindt hij haar ziek op bed. Hij gaat dan ook op zoek naar hulp. De moeder van Hamnet is in haar verafgelegen kruidentuin en zijn vader in London. Niemand weet dan nog hoe tragisch dit uiteindelijk verlopen zal.

De verhaallijn rondom Hamnet is de spil van het verhaal, maar ook de verhaallijn van Agnes, de vrouw van Shakespeare, is erg mooi geschreven. Agnes was een krachtige en intelligente vrouw, wat de auteur ook prachtig illustreert.

Maggie O’Farrell weet het verhaal erg sfeervol en goed neer te zetten. Je waant je echt in deze tijd en de schrijfstijl is erg prettig. Af en toe ook poëtisch. Ondanks dat veel mensen het verhaal van Hamlet wel kennen, is het erg interessant om er eens een compleet boek over te lezen.

 • De krant Trouw schreef een uitgebreide recensie over Shakespeare, zijn vrouw en hun overleden zoon. (Via de link kom je bij Literom, waar je in kunt loggen met pasnummer en wachtwoord van je mijn dbieb account).

Leen deze titel

 • Hamnet

  Maggie O'Farrell

  Het korte leven van Shakespeare's zoon Hamnet die in 1596 op 11-jarige leeftijd stierf, waarschijnlijk aan de pest.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Hamnet

 • Hamnet

  Maggie O'Farrell

  Winnaar van de Women's Prize for Fiction 2020 Op een zomerdag in 1596 gaat Judith, een jong meisje uit Stratford-upon-Avon met een flinke griep in bed liggen. Haar tweelingbroer Hamnet zoekt overal vergeefs om hulp. Hun moeder, Agnes, is ver buiten het dorp met haar geneeskrachtige planten in de weer. Hun vader werkt in Londen als toneelschrijver. Beide...

  Luisterboek (digitaal)

  Bekijk details van Hamnet

Maaike

Medewerker Informatie & Advies bij dbieb

Ik ben medewerker informatie en advies bij dbieb. Zo ben ik in de bibliotheek zelf te vinden, maar ook ben ik werkzaam voor de unit digitaal. Als je mij zoekt met een boek, zit ik vaak thuis in de oude rookstoel die bij het raam staat. Graag lees ik boeken met geschiedenisthema's zoals de Tweede Wereldoorlog, Sovjet Unie en de DDR . Ik vind het ontzettend interessant wat er zich allemaal heeft af gespeelt in al die jaren voor ons. Ook lees ik nog graag fantasieboeken, vaak yong adult boeken die meestal gaan over tijdreizen en magische wezens.

Tips van Maaike

Alle tips van Maaike

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb