Quarantaine

Quarantaine Wim Daniëls

Wim Daniëls

6-5-2021 - Tip van Maaike

Woorden als corona, testen en quarantaine kunnen we eigenlijk niet meer aanhoren. We zijn inmiddels 'coronamoe. Toch kon ik dit boek, dat tussen de nieuwe boeken in de kast stond, niet laten staan. De allereerste coronaroman, geschreven door Wim Daniëls. Op 15 maart 2020 is hij begonnen met schrijven en een aantal maanden later is het boek al gepubliceerd. Quarantaine is een boek wat mij nieuwsgierig maakt en wat hopelijk herkenbaar is. Daarnaast is auteur Daniëls een auteur die prachtig schrijft en ik heb al vele titels van hem gelezen.

Deze roman gaat over de liefde in tijden van het coronavirus. Twee vreemden vinden elkaar op een moment dat ze nergens anders naartoe kunnen. Hoofdpersonen Karel en Julia gaan, los van elkaar, in maart 2020, naar een verlaten bungalowpark in de Dordogne. Allebei gaan ze hier naartoe met hetzelfde doel, namelijk hun proefschrift afronden. Taalkundige Julia over leestekens en gynaecoloog Karel over de kunstmatige baarmoeder.

Al snel krijgen ze beide te maken met het coronavirus. Ze worden ziek en komen samen in één bungalow vast te zitten. In quarantaine. Niet ziek genoeg voor een test in het ziekenhuis, wat in de beginfase van de pandemie nog normaal was. Ze zoeken daarom troost bij elkaar en groeien steeds meer naar elkaar toe. Ze komen in hun gesprekken tot verrassende inzichten en het einde is ook erg verrassend.

Quarantaine is een kleine roman, leest vlot en is herkenbaar. Ik vond het prettig om een boek te lezen, wat refereert aan de tijd waarin we nu leven. Daniëls weet in een zeer korte tijd een mooie roman te schrijven. Je gaat echt meeleven met de hoofdpersonen. We kennen namelijk bijna allemaal wel mensen die in quarantaine hebben gezeten of zelfs halsoverkop uit het buitenland naar huis moesten komen. Deze roman zet de werkelijkheid weer op zijn plek en doet beseffen dat we toch echt nog in deze corona-tijd leven.

Leen deze titel

 • Quarantaine

  Wim Daniëls

  Een man en een vrouw nemen onafhankelijk van elkaar hun intrek in een verlaten bungalowpark en krijgen te maken met het coronavirus.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Quarantaine

 • Quarantaine

  Wim Daniëls

  Roman over een liefde in tijden van corona Een man en een vrouw zijn in maart 2020 onafhankelijk van elkaar afgereisd naar een afgelegen bungalowpark in de Dordogne om een belangrijk doel te verwezenlijken. Daar krijgen ze al snel te maken met het om zich heen grijpende coronavirus. Ze zoeken troost bij elkaar, ze zoeken een uitweg, maar de problemen...

  Luisterboek (digitaal)

  Bekijk details van Quarantaine

Maaike

Medewerker Informatie & Advies bij dbieb

Ik ben medewerker informatie en advies bij dbieb. Zo ben ik in de bibliotheek zelf te vinden, maar ook ben ik werkzaam voor de unit digitaal. Als je mij zoekt met een boek, zit ik vaak thuis in de oude rookstoel die bij het raam staat. Graag lees ik boeken met geschiedenisthema's zoals de Tweede Wereldoorlog, Sovjet Unie en de DDR . Ik vind het ontzettend interessant wat er zich allemaal heeft af gespeelt in al die jaren voor ons. Ook lees ik nog graag fantasieboeken, vaak yong adult boeken die meestal gaan over tijdreizen en magische wezens.

Tips van Maaike

Alle tips van Maaike

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb