De Friezen

Stoner - John Williams

Flip van Doorn

2-12-2021 - Tip van Maaike

Al voordat deze titel in de bibliotheek kwam, had ik er al veel over gehoord. Een boek wat je echt moet gaan lezen! Zeker als je Frysk bent en houdt van geschiedenis. Al snel werd het ook een populair boek in de bieb en duurde het even voordat ik het in handen had. Eenmaal in handen, waan je je volledig in de geschiedenis van Friesland!

De auteur, Flip van Doorn, vertelt in elf delen de geschiedenis van Friesland en de Friezen. Dit in een persoonlijk reisverslag van de schrijver zelf. Elk deel heeft zo zijn eigen thema bijvoorbeeld, de kerstening van de Friezen, de Friese vrijheid en de strijd met de Hollanders. Verrassend genoeg maakt hij niet alleen uitstapjes in Friesland, maar ook in het Duitse waddengebied, West-Friesland en Zwitserland.

Schrijver en journalist Flip van Doorn is van Friese afkomst en woont nu zo’n tien jaar in Friesland. Het is echt een persoonlijk reisverhaal van hem, wat leest als een roman. Dit boek is voor hem een echte kennismaking met de geschiedenis van Friesland en de Friezen zelf.

Ik vond dit boek verrassend mooi. Ik was in het begin wat bang voor langdradige geschiedenisverhalen, waarbij je alleen maar vele feiten leest. Dit is gelukkig niet het geval. De passages zijn afwisselend, persoonlijk en zelf met een beetje humor. Hij heeft veel aandacht voor de Friese taal en zijn eigen voorouders

Ook voor niet-Friezen een aanrader, als je houdt van geschiedenis en reisverhalen!

Leen deze titel

  • Flip van Doorn De Friezen

    Geschiedenis van Friesland en de Friezen in de vorm van een persoonlijk reisverslag in elf delen.

    Gedrukt boek

Maaike

Medewerker Informatie & Advies bij dbieb

Ik ben medewerker informatie en advies bij dbieb. Zo ben ik in de bibliotheek zelf te vinden, maar ook ben ik werkzaam voor de unit digitaal. Als je mij zoekt met een boek, zit ik vaak thuis in de oude rookstoel die bij het raam staat. Graag lees ik boeken met geschiedenisthema's zoals de Tweede Wereldoorlog, Sovjet Unie en de DDR . Ik vind het ontzettend interessant wat er zich allemaal heeft af gespeelt in al die jaren voor ons. Ook lees ik nog graag fantasieboeken, vaak yong adult boeken die meestal gaan over tijdreizen en magische wezens.

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb